Ο ΕΛ-ΛΗΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ : "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ΅ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ"

 


 Τιμή καί Δόξα στόν ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.....!!!!

 Στί 4 Φεβρουαρίου τό 1843 ό Θεόδωρος  Κολοκοτρώνης έκλεισε γιά πάντα τά μάτια του,αλλά ή κληρονομιά πού άφησε πίσω του πάντα θά είναι οδηγός γιά   όλους τούς ~Ελληνες ...!!!
`Ηταν αυτός πού πρώτος φώναξε γιά προσκυνημένους,καί κατήγγειλε ανοιχτά τόν Δεσποτισμό.
Τότε εμφανίστηκαν όλοι αυτοί πού κρύβονταν πίσω από τούς Τούρκους,(δεσποτάδες,καί πολιτικό κατεστημένο). Προσπάθησαν νά τόν καταδικάσουν,αλλά ό Δικαστής δέν υπέκυψε στίς εσωτερικές καί εξωτερικές πιέσεις από τούς Εγγλέζους Μάσονους,καί δικάστηκε  καί αυτός. Πολυζωϊδης ή δίκη τών δικαστών . Εδώ ακριβώς ή απολογία τού Δικαστή  Πολυζωϊδη μέ "ακριβώς"τά λόγια πού είπε τ'ότε (από ταινία) καταγγέλοντας όλους.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770-1843) μυήθηκε στον εθνικό Ελληνισμό όταν κατέφυγε στη Ζάκυνθο με τους λίγους άνδρες που του απέμειναν (Νικήτα, Ν. Πετιμεζά, Γ. Μέλλιο, κ.α.) μετά τον χαλασμό της κλεφτουριάς του Μοριά από τους Οθωμανούς και την Εκκλησία (αφορισμός Πατριάρχη Καλλινίκου Ε'), τον άγριο χειμώνα του 1805-1806.
Ο Γέρος του Μοριά στα απομνημονεύματά του ("Διήγησις Συμβάντων της Ελληνικής Φυλής", εκδ. 1846) σημειώνει ότι "εις τον καιρόν της νεότητος, ... σχολεία, ακαδημίαι, δεν υπήρχαν", και πως "το ψαλτήρι, το κτωήχι, ο μηναίος, άλλαι προφητείαι" ήταν τα μόνα βιβλία που είχε διαβάσει.
"Δεν είναι παρά αφού επήγα εις τη Ζάκυνθο" όπως ομολογεί ο ίδιος, όπου βρήκε κανονικά βιβλία. Τι διάβαζε όμως "συχνά";
"Η Ιστορία της Ελλάδος (εις την απλοελληνικήν), η ιστορία του Αριστομένη και Γοργώ και η ιστορία του Σκεντέρμπεη". (Δεν πρόκειται για τυχαίες αναφορές, αλλά δεν είναι του παρόντος)
Διάβαζε και άλλα πολλά όμως, ο φιλομαθής (και μετέπειτα καθημερινός ακροατής των μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών) αν και ολιγογράμματος Θοδωράκης. Από την Ιλιάδα του Ομήρου έως Σαλλούστιο. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ο Αντώνιος "Εύμελος" Μαρτελάος (1754-1819) που αναλάμβανε για λογαριασμό του την ανάγνωση όλων αυτών των βιβλίων. Το αναφέρει ο ίδιος σε άλλα σημεία. Ήταν ο δάσκαλός του, για τον οποίο ένιωθε μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη.
Για τους γνωρίζοντες, ο "σοφός", "διδασκαλος", λόγιος Μαρτελάος ήταν πολυθεϊστής και φέρεται ως μέλος της μυστικής ελληνικής "Ολυμπίας Αδελφότητος". Εξωτερικώς έφερε το σχήμα του ιερωμένου, όπως και πολλοί άλλοι, ενώ "στιχουργούσε Παιάνες" με αφορμή την εκστρατεία του Ναπολέοντος. ("Όθεν είσθε των Ελλήνων / Κόκκαλα εσκορπισμένα / Στην φωνήν της σάλπιγγός μου / Τώρα λάβετε πνοήν") και έγραφε στίχους όπως: "ανθρωπόμορφα θεριά που λεγόστε χριστιανοί / στα κεφάλια σας να πέσει ούλη του Θεού η οργή".
Ενώ ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης τονίζει ότι "η Γαλλική επανάστασις και ο Ναπολέων έκαμε, κατά τη γνώμην μου, να ανοιξη τα μάτια του κόσμου", το χαλκείο της ρωμιοσύνης (αφού δεν κατάφεραν να τον εξοντώσουν εν ζωή), επιδιώκει να τον εξουδετερώσει μετά θάνατον, διαστρέφοντας την ιστορία και τη μνήμη του, παρουσιάζοντάς τον σχεδόν ως ένα αμαθές θρησκόληπτο ανθρωπάκι τύπου Μακρυγιάννη.. Στην κορυφή αυτής της επιχείρησης σπίλωσης, βρίσκεται η πλαστογραφημένη απο τον εκδότη της εφημερίδος ΑΙΩΝ (προπαγανδιστικο όργανο της συνωμοτικής "Φιλορθοδόξου Εταιρείας") Ιωάννου Φιλήμονος, ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα. Σημειώνεται ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε δείρει τον Φιλήμονα το 1826 ως γραμματοκομιστή μυστικής αλληλογραφίας των Μαυρομιχαλαίων με τους Οθωμανούς.





Ο `Ελλην Κολοκοτρώνης,μέ τά "σύμβολα" τής Θεάς Αθηνάς,καί ό Ισοσκελής  Σταυρός τού Διός πού κοσμεί καί τήν Σημαία μας. (Μουσείο Αθηνών)
Το γοργόνειο είναι ένα αρχαίο σύμβολο που έφερε η θεά Αθηνά στον θώρακα και την ασπίδα της. Είναι επίσης κάτι που δείχνει βαθμό  γνώσης..!!!



    
Σήμερα μπορούμε νά καταλάβουμε τί καί ποιοί είναι αυτοί πού ήθελαν καί θέλουν τήν `Ελλάδα υποταγμένη



`Οπως πάντα  πάλι ξέχασαν νά κάνουν κάποια δήλωση σήμερα οί κυβερνώντες..:::
 

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Στέλνουν ¨οπλα( βίντεο) στό Ουκρανικό καθεστώς μέσω"πολιτικών πτήσεων".....!!!!!

Η πίστη του στα εμβόλια δεν τον δικαίωσε. Πέθανε από Covit ό 3πλά εμβολιασμένος Γ.Κυριόπουλος

Επιστροφή