ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ : "Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι μια εκτεταμένη παραβίαση του δικαιώματος στην ελεύθερη κυκλοφορία και την ιδιωτική ζωή

  Τό δικαστήριο στη Χάγη αποφάσισε την Τρίτη ότι η τρέχουσα απαγόρευση κυκλοφορίας στις Κάτω Χώρες για να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19 πρέπει να αρθεί, καθώς παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία και τη συνάθροιση.

Η κυβέρνηση άσκησε αμέσως έφεση για την απόφαση με ακρόαση προγραμματισμένη για αργότερα την Τρίτη.

Το δικαστήριο δήλωσε σε δήλωση ότι "η απαγόρευση της κυκλοφορίας πρέπει να αρθεί αμέσως" και ότι η κυβέρνηση είχε καταχραστεί τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης.

"Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι μια εκτεταμένη παραβίαση του δικαιώματος στην ελεύθερη κυκλοφορία και την ιδιωτική ζωή και (έμμεσα) περιορίζει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι και της επίδειξης", ανέφερε το δικαστήριο σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα.

Η υπόθεση ασκήθηκε από μια ομάδα που διαμαρτύρεται για την καθιέρωση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει από τις 9:00 μ.μ. έως τις 4:30 π.μ. έως τις 2 Μαρτίου.

"Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση ενός δημοκρατικού συνταγματικού κράτους στο οποίο τα παιδιά μας εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν ελεύθερα και να ζήσουν μια ζωή με τις δικές τους πεποιθήσεις και απόψεις", λέει η ομάδα Virus Truth στον ιστότοπό τους.

Αυτή είναι η πρώτη απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες. Τέθηκε σε ισχύ στις 23 Ιανουαρίου για ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής στο ΗΒ. Επρόκειτο να λήξει στις 9 Φεβρουαρίου, αλλά η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρατάθηκε έως τις 3 Μαρτίου.

Ο ειδικός νόμος στον οποίο στηρίχθηκε η κυβέρνηση για την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας προορίζεται για "πολύ επείγουσες και εξαιρετικές περιστάσεις", δήλωσε το δικαστήριο την Τρίτη.

"Αυτή η πράξη προσφέρει στο υπουργικό συμβούλιο τη δυνατότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε πολύ επείγουσες και εξαιρετικές περιστάσεις, χωρίς να χρειάζεται πρώτα να περάσει νομοθετική διαδικασία - με τη συμμετοχή της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων εκ των προτέρων", ανέφερε το δικαστήριο.

Ένας δικαστής έκρινε ότι «η εισαγωγή της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν συνεπάγεται την ιδιαίτερη ανάγκη που απαιτείται» για να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τον νόμο περί έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση άσκησε έφεση για να αντιστρέψει την απόφαση του δικαστηρίου. Ο πρωθυπουργός Mark Rutte προέτρεψε επίσης τους ανθρώπους να συνεχίσουν να τηρούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι «είναι ένα μέσο, ​​όχι ένα τέλος».

www.euronews.com/

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Αποφασισμένοι πλέον οί Ρώσοι νά ισοπεδώσουν όλες τίς Στρατιωτικές Υποδομές τών Ουκρανών

Στέλνουν ¨οπλα( βίντεο) στό Ουκρανικό καθεστώς μέσω"πολιτικών πτήσεων".....!!!!!

Η πίστη του στα εμβόλια δεν τον δικαίωσε. Πέθανε από Covit ό 3πλά εμβολιασμένος Γ.Κυριόπουλος

Πορεία διαμαρτυρίας για την πολεμική κατά της Ρωσίας από Έλληνες σήμερα

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να πλημμυρήσουν την Χερσώνα για να ανακόψουν την επέλαση των Ρώσων

Επιστροφή