ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ... !!!! ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ...ΑΙΓΑΙΟ...!!!!

Νομίζεις πώς τό όνομα    πού θέλουν νά δώσουν στά  Σκόπια είναι ή Μόνη Προδοσία...???  Πόσο λάθος κάνουμε  όλοι μας....!!!!  Ρέ `Ελληνα....έχεις ακούσει ποτέ τόν όρο....Περίκλειστο Κράτος ?? 


 `Οχι ...βέβαια, εκτός ελαχίστων πού ψάχνονται λίγο παραπάνω.   Λοιπον <<περίκλειστο>> είναι ένας όρος τού ΟΗΕ, καί αναφέρετε στά κράτη εκείνα πού  γύρω τους δέν έχουν Θάλασσα,καί έτσι έκ τού διεθνούς κανονισμού   έχουν δικαίωμα νά ζητήσουν πρόσβαση σέ  Θαλάσσιο χώρο.....!!!!  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...??     `Εχοντας αυτό τό δικαίωμα,πρέπει νά παραχωρήσεις εσύ πού έχεις δική   σου Θάλασσα.....κάποιο σημείο γιά Λιμάνι, τού<< περίκλειστου>> Κράτους, γιά νά έχει  πρόσβαση στήν Αλιεία, καί νά κάνει Εμπορικές, καί άλλες μεταφορές από τό ...Λιμάνι  του....!!!!  στό οποίο θά  έχει τήν δική του Σημαία  ανηρτημένη.καί ονομασία πού θά τού  δώσει τό ίδιο τό   <<περίκλειστο >>...!!!! Δηλ. ένα κομμάτι τού Θερμαϊκου  θά  γίνει επισήμως....Σκοπιανό....!!!!  Αμέσως έχεις παραχωρήσει έδαφος, αλλά  καί δικαιώματα....στήν δική σου  Θάλασσα. Τώρα ξέρεις μέ ποιούς θά κάνουν.....ξέγνοιαστα  Ψαρέματα  στό Αιγαίο.....εεεεε,  ναί  ντέ   μέ  τούς  απέναντι  πού  είναι...αδέρφια  τους....!!!!  Καί άν οί  απέναντι ζητήσουν νά  πάνε  καμμιά  βόλτα  μέχρι τήν Θεσσαλονίκη,  μέ  καμμιά  Φρεγάτα, ξέρεις  πού  θά  βρεί Λιμάνι....!!!!  Στόν  Θερμαϊκό  Κόλπο,  στόν  χώρο  πού  θά  έχεις  παραδώσει.....!!!!!   Αργότερα  μέ  τήν προτροπή  τών  απέναντι  αδερφών  τους, θά  ζητήσουν καί  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ   ΑΟΖ, οπότε  θά  έχεις  χάσει  πάνω από τό μισό Αιγαίο, καί  θά  είσαι  εσύ  πλέον ό << ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟΣ>>  από Θερμαϊκο, καί παράλια  Μ. Ασίας.    !!!  ΤΟΤΕ  ΕΛΛΗΝΑ   ΘΑ  ΕΙΣΑΙ  ΜΑΛΛΟΝ << ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ >>  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΜΟΝΟ  ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟΣ.....!!!!  Γιατί  θά έχεις κάνει τό όνειρό τους πραγματικότητα, θά έχεις κάνει τά Σκόπια.....Μακεδονία τού Αιγαίου.....!!!    Τότε  μόνο  θά   καταλάβουμε  πόσο μεγάλη θά είναι ή καταστροφή μας, αλλά  τότε θά είναι πλέον  αργά....!!!!     Είχαμε  δυό λύσεις, αλλά  άπ` ότι δείχνουν τά πράγματα, τίς  προσπεράσαμε  τόσο, μά  τόσο  εύκολα, πού  φτάνει στό  όριο    τής  ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...!!  Η μία  λύση ήταν νά  αφήσουμε  αυτό  τό τεχνικό κρατίδιο νά διαλυθεί από μόνο του, καί ή δεύτερη , νά μήν άρουμε  τό εμπόλεμο, βασιζόμενοι στόν  ...αλυτρωτισμό τους, οπότε  θά  μπορούσαμε νά βάλουμε  ΒΕΤΟ  ακόμη καί στόν ΟΗΕ,  γιά τό δικαίωμα τού  <<Περίκλειστου >>    Σάς παραθέτω  παρακάτω όλα  τά  άρθρα  από τόν ΟΗΕ, γιά τά δικαιώματα τών <<Περίκλειστων Χωρών >>




«Το Άρθρο 13 της Συμφωνίας με τα Σκόπια αναφέρει: Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, τα Σκόπια, είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».


Τι λέει το Αρθρο 13; Οτι σε περίπτωση κύρωσης αυτής της συμφωνίας ως έχει, το κράτος των Σκοπίων επειδή είναι ένα περίκλειστο κράτος θα απαιτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο για θέματα αλιείας κυρίως.
Και επειδή αρχίζει η απορία να γιγαντώνεται…, τίθεται το εξής απλό ερώτημα. Από τη στιγμή που η Ελλάδα θα αποφασίσει να ανακηρύξει ΑΟΖ, και υπάρχουν κάποια δικαιώματα του περίκλειστου κράτους, γιατί υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει χωριστό Άρθρο στην συμφωνία;
Ποιος είναι ο ιδιαίτερος λόγος που υποχρεούται η Ελλάδα να υπογράψει και να συνομολογήσει ιδιαίτερο άρθρο που περιλαμβάνεται για το Δίκαιο της Θάλασσας;
Την αποκάλυψη αυτή κάνει ο πρώην Υπουργός Ενέργειας και νην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ.Μανιάτης. Δείτε εδώ στο Βίντεο τι αποκαλύπτει.
Ακούστε τώρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου να προειδοποιεί γιατί τα Σκόπια θέλουν το όνομα της ΜακεδονίαςΣε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 1993 ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε τους λόγους που τα Σκόπια ήθελαν από τότε το όνομα της Μακεδονίας εξηγώντας ότι στόχος τους είναι η δημιουργία ενός «μακεδονικού» κράτους που θα περιλαμβάνει και τη Μακεδονία του Πιρίν και τη Βόρεια Ελλάδα.
«Εδώ το βασικό θέμα, και είναι βασικό θέμα, είναι το θέμα του ονόματος, είναι το θέμα της προπαγάνδας. Γιατί το θέλει το όνομα Μακεδονία; Είναι ένα όπλο για μακροπρόθεσμη δημιουργία κράτους «μακεδονικού» που θα έχει τα Σκόπια, τη Μακεδονία του Πιρίν και τη Βόρεια Ελλάδα» δήλωνε ο Ανδρέας Παπανδρέου και συμπλήρωνε με νόημα:
«Δεν είναι απλώς ένα θέμα ονόματος, είναι θέμα εθνικού κινδύνου εις χρόνον μακρόν».
Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Ανδρέα Παναδρέου  
                                                                    Η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (UNCLOS) έχει προβλέψει για τα δικαιώματα του «κράτους άνευ ακτών» η «περίκλειστων-landlocked» κρατών τα ακόλουθα:
Τον ορισμό των κρατών άνευ ακτών ή περίκλειστων (landlocked) τον δίνει το άρθρο 124 της Σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας, το οποίο αναφέρει ότι «κράτος άνευ ακτών» σημαίνει το κράτος που δεν έχει θαλάσσιες ακτές. Το UNCLOS δίνει τον ορισμό των περίκλειστων η «άνευ ακτών κρατών στο ΜΕΡΟΣ Χ.
   
ΜΕΡΟΣ X ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΥ ΑΚΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ
Άρθρο 124 Χρήση όρων
Για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης:
  • «κράτος άνευ ακτών» σημαίνει το κράτος που δεν έχει θαλάσσιες ακτές 7
  • κράτος διέλευσης» σημαίνει το κράτος, με ή χωρίς θαλάσσια ακτή, που βρίσκεται ανάμεσα σε κράτος άνευ ακτών και τη θάλασσα και διά μέσου του εδάφους του οποίου διέρχεται η διαμετακόμιση 7
  • «διαμετακόμιση» σημαίνει διακίνηση προσώπων, αποσκευών, εμπορευμάτων και μέσων μεταφοράς διά μέσου της περιοχής ενός ή περισσοτέρων κρατών διέλευσης, όταν η διέλευση διά μέσου αυτής της περιοχής με ή χωρίς μεταφόρτωση, αποθήκευση, μερική εκφόρτωση ή αλλαγή στον τρόπο μεταφοράς, αποτελεί μέρος μόνον ενός πλήρους ταξιδιού που αρχίζει ή τελειώνει μέσα στο έδαφος του άνευ ακτών κράτους 7
  • «μέσα μεταφοράς» σημαίνει:
    1. i) τροχαίο σιδηροδρομικό υλικό, θαλάσσια, λιμναία και ποτάμια σκάφη και οδικά οχήματα,
    3. ii) όπου το απαιτούν οι τοπικές συνθήκες, οι μεταφορείς και τα υποζύγια.
    3. Τα άνευ ακτών κράτη και τα κράτη διέλευσης μπορούν με συμφωνία μεταξύ τους να συμπεριλάβουν ως μέσα μεταφοράς αγωγούς και αγωγούς αερίου και μέσα μεταφοράς άλλα από εκείνα που περιλαμβάνονται στην παράγραφο 1.
Άρθρο 125 Δικαίωμα πρόσβασης προς και από τη θάλασσα και ελευθερία διέλευσης
  1. Τα άνευ ακτών κράτη έχουν το δικαίωμα πρόσβασης προς και από τη θάλασσα για το σκοπό της άσκησης των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην παρούσα σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σχετίζονται με την ελευθερία της ανοικτής θάλασσας και την κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Για το σκοπό αυτό, τα άνευ ακτών κράτη θα απολαύουν ελευθερίας διέλευσης διά μέσου του εδάφους των κρατών διέλευσης με όλα τα μεταφορικά μέσα.
  2. Οι όροι και τρόποι άσκησης της ελεύθερης διέλευσης θα συμφωνούνται ανάμεσα στα άνευ ακτών κράτη και στα ενδιαφερόμενα κράτη διέλευσης, με διμερείς, υποπεριφερειακές ή περιφερειακές συμφωνίες.
  3. Τα κράτη διέλευσης, κατά την ενάσκηση της πλήρους κυριαρχίας τους πάνω στο έδαφός τους, έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα δικαιώματα και οι ευκολίες που προβλέπονται στο παρόν μέρος για τα άνευ ακτών κράτη δεν παραβιάζουν με κανένα τρόπο τα νόμιμα συμφέροντά τους.
Άρθρο 58 Δικαιώματα και υποχρεώσεις των άλλων κρατών στην αποκλειστική οικονομική ζώνη
Στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, όλα τα κράτη, παράκτια ή χωρίς ακτές, απολαμβάνουν, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας σύμβασης, τις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας και υπέρπτησης καθώς και τα δικαιώματα τοποθέτησης υποβρυχίων καλωδίων και αγωγών που αναφέρονται στο άρθρο 87, ως επίσης και το δικαίωμα χρήσης των θαλασσών γι’ άλλους διεθνώς νόμιμους σκοπούς που συνδέονται με την ενάσκηση αυτών των δικαιωμάτων και που εναρμονίζονται με τις άλλες διατάξεις της παρούσας σύμβασης, ειδικότερα στα πλαίσια της εκμετάλλευσης των πλοίων, των αεροσκαφών και των υποβρυχίων καλωδίων και αγωγών.
Άρθρο 69 Δικαίωμα κρατών άνευ ακτών
1. Τα κράτη άνευ ακτών έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν, σε ισότιμη βάση, στην εκμετάλλευση προσήκοντος μέρους του πλεονάσματος των ζώντων πόρων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών των παράκτιων κρατών της ιδίας υποπεριοχής ή περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οικονομικές και γεωγραφικές συνθήκες όλων των ενδιαφερομένων κρατών και σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου και των άρθρων 61 και 62.
2. Οι όροι και οι τρόποι της συμμετοχής αυτής καθορίζονται από τα ενδιαφερόμενα κράτη μέσω διμερών, υποπεριφερειακών ή περιφερειακών συμφωνιών λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων:
  • α) την ανάγκη αποφυγής συνεπειών επιβλαβών για τις αλιευτικές κοινότητες ή τις ιχθυοβιομηχανίες του παράκτιου κράτους
  • β) την έκταση κατά την οποία το άνευ ακτών κράτος, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου συμμετέχει ή έχει το δικαίωμα να συμμετέχει, σύμφωνα με υφιστάμενες διμερείς υποπεριφερειακές ή περιφερειακές συμφωνίες, στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών άλλων παράκτιων κρατών
  • γ) την έκταση κατά την οποία άλλα κράτη άνευ ακτών και γεωγραφικά μειονεκτούντα κράτη συμμετέχουν ήδη στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του παράκτιου κράτους και την συνακόλουθη ανάγκη αποφυγής συγκεκριμένης επιβάρυνσης ενός οποιουδήποτε παράκτιου κράτους ή μέρους αυτού
  • δ) τις ανάγκες διατροφής των πληθυσμών των αντίστοιχων κρατών.
3. Όταν η αλιευτική ικανότητα του παράκτιου κράτους φθάσει σε σημείο που να του επιτρέπει να αλιεύει ολόκληρο τον επιτρεπτό όγκο αλιεύματος των ζωντανών πόρων στην αποκλειστική οικονομική του ζώνη, το παράκτιο κράτος και άλλα ενδιαφερόμενα κράτη συνεργάζονται στην διαμόρφωση δίκαιων διευθετήσεων σε διμερή, υποπεριφερειακή ή περιφερειακή βάση προκειμένου να επιτρέψουν την συμμετοχή αναπτυσσομένων κρατών άνευ ακτών της ιδίας υποπεριοχής ή περιοχής στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών των παράκτιων κρατών της υποπεριοχής ή περιοχής, όπως κρίνεται σκόπιμο, από τις συγκεκριμένες περιστάσεις, και υπό όρους ικανοποιητικούς για όλα τα μέρη. Κατά την εφαρμογή της παρούσας διάταξης λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες που αναφέρονται στην παράγραφο 2.
4. Τα ανεπτυγμένα κράτη άνευ ακτών έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, μόνον στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των ανεπτυγμένων παράκτιων κρατών της ιδίας υποπεριοχής ή περιοχής, με λαμβάνοντας υπόψη την έκταση κατά την οποία το παράκτιο κράτος, κατά την παραχώρηση σε άλλα κράτη πρόσβασης στους φυσικούς πόρους της αποκλειστικής οικονομικής του ζώνης, έχει λάβει υπόψη του την ανάγκη περιορισμού στο ελάχιστο των επιζήμιων συνεπειών στις αλιευτικές κοινότητες και την οικονομική αποδιάρθρωση κρατών των οποίων οι υπήκοοι αλιεύουν κατά συνήθεια στη ζώνη.
5. Οι παραπάνω διατάξεις δεν θίγουν τις διευθετήσεις που συμφωνήθηκαν σε υποπεριοχές ή περιοχές όπου τα παράκτια κράτη δύνανται να παραχωρήσουν σε κράτη άνευ ακτών της ίδιας υπο-περιοχής ή περιοχής ίσα ή προνομιακά δικαιώματα για την εκμετάλλευση των ζώντων πόρων στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.
Το UNCLOS με τα παραπάνω άρθρα, ουσιαστικά ενδιαφέρεται να δώσει πρόσβαση σε αυτά τα περίκλειστα κράτη αλλά ουδέποτε από το 1982 μέχρι σήμερα κάποιο παράκτιο κράτος δίνει προκαταβολικά δικαιώματα σε ένα περίκλειστο κράτος χωρίς να του έχει καν ζητηθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περιλαμβάνει αυτή την πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά δέσμευση, χωρίς προηγούμενο στον πλανήτη, στην Συμφωνία που θα υπογράψει στις Πρέσπες με το γειτονικό κράτος. Νομίζετε ότι η Ελβετία και η Αυστρία έσπευσαν να απαιτήσουν από τα παράκτια κράτη της Μεσογείου πρόσβαση στις θάλασσές της; Νομίζετε ότι τα παράκτια κράτη λαμβάνουν πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν τα περίκλειστα κράτη χωρίς να τους το έχει ζητηθεί; Πρώτα δημιουργείται κάποιο πρόβλημα και μετά συζητούν το θέμα το παράκτιο κράτος με το περίκλειστο κράτος.
επεξεργασία Κων/νος Γ. Κ.
===========================================================================
ΤηΛεΓρΑφΟς= Στίς αναρτήσεις μας ορισμένες φορές συμπεριλαμβάνονται στοιχεία, φωτογραφίες, εικόνες....πού είναι σέ Δημόσια Προβολή. Ως έκ τούτου θεωρούμε πώς δέν παραβιάζουμε τόν Νόμο περί Πνευματικών Δικαιωμάτων. `Εάν πάρ` όλα αυτά κάποιος νιώθει Θιγόμενος, Παρακαλούμε ειδοποιήστε μας μέ μήνυμα στην Συγκεκριμένη Ανάρτηση, γιά νά τό αφαιρέσει ό εκάστοτε συντάκτης , πού έχει καί τήν ευθύνη γιά κάθε ανάρτηση του ....!!!!!
===================================================================================


\=

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΣΤΟΙΧΕΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η πρόεδρος του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας»Τζόρτζια Μελόνι και πιθανή πρωθυπουργός ετοιμάζει «μεγάλα πράγματα»

Ν. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ" ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ....!!! ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ...!!!!

Ε.Ε : ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ....!!!! < ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ "ΕΜΕΙΣ" >

Ξεκίνησαν Συγκρούσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου .Παίρνουν φωτιά τά Βαλκάνια....!!!

ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ...ΡΩΣΟΥΣ....!!

ΒΑΡΕΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΗΠΑ

Επιστροφή