ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ VPN ΤΟΥ CYBERCRIMINALS ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΗ

 


Διεθνές σκούπισμα στον κυβερνοχώρο 

Το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) Safe-Inet που χρησιμοποιείται από τους κύριους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο καταργήθηκε χθες σε μια συντονισμένη δράση επιβολής του νόμου υπό την ηγεσία της Γερμανικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Reutlingen, μαζί με την Europol και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου από όλο τον κόσμο. 

Η υπηρεσία Safe-Inet έκλεισε και η υποδομή της κατασχέθηκε στη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, την Ελβετία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι διακομιστές καταργήθηκαν και μια σελίδα εκκίνησης που ετοίμασε η Europol δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο μετά την κατάσχεση του τομέα. Αυτή η συντονισμένη κατάργηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολυεπιστημονικής πλατφόρμας κατά των ποινικών απειλών (EMPACT) . 

Ενεργό για πάνω από μια δεκαετία, το Safe-Inet χρησιμοποιείται από μερικούς από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, όπως οι χειριστές ransomware που είναι υπεύθυνοι για ransomware, παραβιάσεις ηλεκτρονικής απομάκρυνσης και άλλες μορφές σοβαρού εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. 

πηγη :europol.europa.

Αυτή η υπηρεσία VPN πωλήθηκε σε υψηλή τιμή στον εγκληματικό υπόκοσμο ως ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία για την αποφυγή υποκλοπής επιβολής του νόμου, προσφέροντας έως και 5 επίπεδα ανώνυμων συνδέσεων VPN.

Η επιβολή του νόμου μπόρεσε να εντοπίσει περίπου 250 εταιρείες σε όλο τον κόσμο οι οποίες είχαν κατασκοπευτεί από τους εγκληματίες που χρησιμοποιούν αυτό το VPN. Αυτές οι εταιρείες προειδοποιήθηκαν στη συνέχεια για μια επικείμενη επίθεση ransomware εναντίον των συστημάτων τους, επιτρέποντάς τους να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν από μια τέτοια επίθεση.
Η υπηρεσία έχει πλέον καταστεί απρόσιτη. 

Διεξάγονται έρευνες σε ορισμένες χώρες για τον εντοπισμό και τη λήψη μέτρων εναντίον ορισμένων χρηστών του Safe-Inet. 

Η διεθνής αστυνομική συνεργασία ήταν κεντρική για την επιτυχία αυτής της έρευνας, καθώς η κρίσιμη υποδομή ήταν διασκορπισμένη σε όλο τον κόσμο.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Ευρωπόλ (EC3) υποστήριξε την έρευνα από την αρχή, συγκεντρώνοντας όλες τις εμπλεκόμενες χώρες για να καταρτίσουν μια κοινή στρατηγική και να οργανώσουν την εντατική ανταλλαγή πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων που απαιτούνται για την προετοιμασία για την τελική φάση της κατάργησης

Ο Πρόεδρος της Αστυνομίας του Αρχηγείου Αστυνομίας του Ρέιτλινγκεν, Ούντο Βογέλ , δήλωσε:  Η έρευνα που διεξήχθη από τους ειδικούς μας στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο οδήγησε σε μια τέτοια επιτυχία χάρη στην εξαιρετική διεθνή συνεργασία με συνεργάτες παγκοσμίως. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι αρχές επιβολής του νόμου συνδέονται εξίσου καλά με τους εγκληματίες.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Ευρωπόλ, Edvardas Šileris , δήλωσε: Η ισχυρή εργασιακή σχέση που ανέπτυξε η Ευρωπόλ μεταξύ των ερευνητών που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση και από τις δύο πλευρές του κόσμου ήταν κεντρικός για την κατάργηση αυτής της υπηρεσίας. Οι εγκληματίες μπορούν να τρέχουν, αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν από την επιβολή του νόμου και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα μαζί με τους συνεργάτες μας για να τους ξεπεράσουμε.

Συμμετέχοντες

  • Γερμανία: Αρχηγείο Αστυνομίας Reutlingen (Polizeipräsidium Reutlingen)
  • Ολλανδία: Εθνική Αστυνομία (Πολιτική)
  • Ελβετία: Καντονική αστυνομία της Αργολίας (Kantonspolizei Aargau) 
  • Ηνωμένες Πολιτείες:  Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών
  • Γαλλία: Δικαστική Αστυνομία (Διεύθυνση Centrale de la Police Judiciaire)
  • Ευρωπόλ: Ευρωπαϊκό Κέντρο Εγκλήματος στον κυβερνοχώρο (EC3) 

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Αποφασισμένοι πλέον οί Ρώσοι νά ισοπεδώσουν όλες τίς Στρατιωτικές Υποδομές τών Ουκρανών

Στέλνουν ¨οπλα( βίντεο) στό Ουκρανικό καθεστώς μέσω"πολιτικών πτήσεων".....!!!!!

Επιστροφή