ΗΠΑ και ΝΑΤΟ παίζουν με τη φωτιά..Οι προκλήσεις των ΗΠΑ φέρνουν τον κόσμο στο χείλος πυρηνικής καταστροφής…(pravda)

 



Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παίζουν με τη φωτιά 

 Μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και την εμφάνιση της Νέας παγκόσμιας Τάξης του 1945, οι Δυτικοί Σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ προσπάθησαν να «συγκρατήσουν/περιορίσουν» τη σταλινική Ρωσία και ακολούθησαν αυτήν την επικίνδυνη πολιτική μέχρι σήμερα.

 Αυτό που αρνούνται να αναγνωρίσουν είναι ότι ο σταλινισμός βρίσκεται στο μακρινό παρελθόν, και ότι η “Νέα Ρωσία” έχει ”ὡς φοῖνιξ ἀνθήσει”. 
 Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παίζουν με φωτιά Όταν ο Χίτλερ και ο Ναζισμός νικήθηκαν, η Δύση επιδίωξε αμέσως να αντικαταστήσει τον έναν εχθρό με τον άλλο και να συνεχίσει τον οικονομικό και εμπορικό της επεκτατισμό στην Ευρώπη και την Ανατολική Ευρώπη με το πρόσχημα της διάδοσης της δημοκρατίας και της ελεύθερης επιχειρηματικότητας με την προφανή πρόθεση ότι θα ήταν οι κύριοι δικαιούχοι .
 Και, αντί να εναγκαλισθεί σε μια μεταπολεμική χαλάρωση, η Δύση δυστυχώς σπατάλησε κάθε ευκαιρία για ειρήνη και παραδόθηκε σε υστερία, φόβο, και τα επεκτατικά όνειρά της. Επιδιώκοντας να κερδίσει οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό πλεονέκτημα, η «συγκράτηση/περιορισμός» της Ρωσίας, έγινε μια ανησυχία και, αργότερα, μια εμμονή. 
 Αν και η «συγκράτηση/περιορισμός» ήταν σύντομα επιτυχημένη-ος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η διάλυση του Σιδηρού Παραπετάσματος, η εισαγωγή του Glasnost και της Perestroika και η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, έκαναν τη συνέχισή του μια εξαιρετικά, αμφισβητήσιμη και αμφισβητούμενη πολιτική. Επιπλέον, η τοποθέτηση της αντιπυραυλικής ασπίδας Aegis στη Ρουμανία, την Πολωνία και τις πρώην χώρες του Ανατολικού Μπλοκ ερμηνεύεται από τη Ρωσία ως πρόκληση και άμεση απειλή.
 Αυτό θυμίζει αμέσως την κρίση του Οκτωβρίου του 1962, όταν οι αμερικάνικοι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς, πυρηνικών κεφαλών που τοποθετήθηκαν στην Τουρκία – με στόχο τη Ρωσία – αντιστοιχίστηκαν από σοβιετικούς πυραύλους μεσαίας εμβέλειας, πυρηνικής κεφαλής στην Κούβα με στόχο τις ΗΠΑ. Οι προκλήσεις της Αμερικής έφεραν τον κόσμο στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής τότε και, σήμερα, το σενάριο επαναλαμβάνεται. 

Η Δύση δεν μπορεί να περιμένει από τη Ρωσία να μείνει αδρανής ενώ η Αμερική επαναλαμβάνει την κρίση του 1962 Αν ναι, η Δύση σαφώς δεν καταλαβαίνει τη σλαβική αποφασιστικότητα – κάτι που ο Χίτλερ έμαθε τραγικά με σκληρό τρόπο κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

 Οι συνθήκες πυραύλων ABM της δεκαετίας του 1990 μεταξύ της Ρωσίας και της Αμερικής ήταν ανέκαθεν αδύναμες, λόγω αμοιβαίας έλλειψης εμπιστοσύνης. Και, παρόλο που πολλά από τα θέματα Ανατολής-Δύσης έχουν εξαφανιστεί έκτοτε, η προσπάθεια της Δύσης να συγκρατήσει, να απομονώσει, να παραλύσει και να κυριαρχήσει στη Ρωσία πολιτικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά και οικονομικά συνεχίζεται δυστυχώς. Η πολιτική συγκράτησης της Δύσης είναι μια οδυνηρή, αδικαιολόγητη και επικίνδυνη στρατηγική. 
Η Ρωσία έχει υποτιμηθεί άσχημα στην αποφασιστικότητά της στο παρελθόν, και η Δύση φαίνεται να πέφτει στην ίδια παγίδα με άλλους στρατιωτικούς εισβολείς των προηγούμενων αιώνων.

 Μια ματιά στην ευρωπαϊκή ιστορία και μελέτη της εισβολής του Ναπολέοντα στη Ρωσία δείχνει πόσο άσχημα έκρινε τον εχθρό του σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. 
Και, το 1941, ο Χίτλερ πίστευε επίσης ότι η Ρωσία ήταν «ώθηση» και ότι η τακτική «μπλίτσκριγκ» της Γερμανίας θα είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη συνθηκολόγησή της. Τόσο ο Ναπολέων όσο και ο Χίτλερ παρερμήνευσαν άσχημα τη Ρωσία, και η Αμερική και το ΝΑΤΟ φαίνεται να επαναλαμβάνουν αυτό το καταστροφικό σφάλμα. 
 Η Αμερική πιστεύει ψευδώς ότι έχει το δικαίωμα να περικλείει τη Ρωσία στη Βαλτική, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο, την Αρκτική και τον Βόρειο Ειρηνικό χρησιμοποιώντας τις ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις της, εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα συστήματα και όπλα. 
Και αυτό, μαζί με τις αντιπυραυλικές ασπίδες σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως ανοιχτή, αδικαιολόγητη επίθεση εναντίον αυτού του κυρίαρχου κράτους, κάτι που αναμφίβολα θα οδηγήσει σε αντίμετρα. 

 Είναι απόλυτη δυτική τρέλα να αγνοούν την τεράστια, τεχνολογική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ρωσία τις τελευταίες δεκαετίες και το γεγονός ότι η Ρωσία δεν είναι μια εύκολα καταβαλόμενη στρατιωτική δύναμη όπως η Γρενάδα ή ο Παναμάς, και δεν θα είναι ποτέ.
 Επίσης, πιστεύουν ότι η υποστήριξη τους στην Ανατολική Ευρώπη είναι “σταθερή” αυτό είναι ένας μοιραίος λανθασμένος υπολογισμός.
 Η υποστήριξη για την αυτοεξυπηρέτηση, τις παγκόσμιες, στρατιωτικές δράσεις και την καταπολέμηση της εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής εδώ είναι χαμηλή και οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ είναι απόπειρα, στην καλύτερη περίπτωση. 
Επίσης, οι πληθυσμοί αυτών των χωρών είναι συντριπτικά αντιαμερικανικοί και βλέπουν την Αμερική, όχι τη Ρωσία ή την Κίνα, ως την κύρια απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

 Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τα στενά της Ταϊβάν και οι επανειλημμένες παρεμβάσεις τους στη Μέση Ανατολή και αλλού, μπορεί απλώς να ενθαρρύνουν τη Ρωσία και την Κίνα να επιδιώξουν νέες, περιφερειακές συμμαχίες που θα οδηγήσουν σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο και θα γείρουν την ισορροπία των περιφερειακών δυνάμεων ενάντια Αμερική. 
 Μια επιθετική, δυτική, στρατιωτική στάση – με το πρόσχημα της προστασίας της δημοκρατίας και των πανταχού παρόντων «προσωπικών συμφερόντων» της Αμερικής – θα θέσει απλώς τη Ρωσία και την Κίνα σε μια αμυντική θέση πίσω από τον τοίχο, όπου θα αναγκαστούν να απαντήσουν στρατιωτικά.
 Το να στριμώξεις μια αρκούδα, ειδικά μια ρωσική αρκούδα, δεν είναι ποτέ σοφό. 

Οι επιθετικές τακτικές της Δύσης αποδεικνύονται επί του παρόντος πολιτικά και στρατιωτικά ανίσχυρες, αμφισβητούμενες, προκλητικές και εξαιρετικά επικίνδυνες, και θα οδηγήσουν ξανά τον κόσμο σε ένα άλλο πυρηνικό γκρεμό.
 Και, αυτή τη φορά, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο ευνοϊκό όσο τον Οκτώβριο του 1962.pravda 14/4/21 Το άρθρο έχει τουλάχιστον 2 αναφορές για επικείμενο πυρηνικό ολοκαύτωμα…

Η Ουκρανία δηλώνει ότι η Ρωσία ετοιμάζει την Κριμαία ώστε να γίνει μια πυριτιδαποθήκη πυρηνικών όπλων. 
 Δεν είναι τυχαίο που η ρώσικη εφημερίδα δημοσιεύει αυτό το άρθρο την ώρα που στις Βρυξέλλες αναμένεται έκτακτη σύσκεψη ΥΠΕΞ και Υπ. Άμυνας του ΝΑΤΟ για το ουκρανικό,στην ατζέντα υπάρχει και το Αφγανιστάν ήδη σπεύδουν οι Υπουργοί της Συμμαχίας μετά την άφιξη εκεί του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Blinken και της συνάντησης που είχε με ΓΓ του ΝΑΤΟ stoltenberg.

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ...!!!

Επιστροφή