Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ( ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ) ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΜΠΑΪΝΤΕΝ"...!!!!

 


Άντε να βάλω και μερικά γεωπολιτικά που έχω καιρό, λίγο περιληπτικά και αφήνω κάποια λινκ στα σχόλια και πάλι ..
 Kατ' αρχάς σύμφωνα με το άρθρο, .. Ο Λευκός Οίκος με γράμμα που απέστειλε στο Κογκρέσο γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε, κήρυξε την χώρα σε κατάσταση εθνικής ανάγκης.
 Επίσης πάλι πριν απο λίγο έβλεπα οτι ο Pence αποκάλυψε οτι έχει σοβαρό θέμα με την καρδιά του και υπεβλήθη σε εγχείρηση.
 Διαβάζω απο τα αραβικά ΜΜΕ από τις χώρες του αντι-Τουρκικό μπλοκ καλά σχόλια για την Ελλάδα που απάντησε στην Τουρκία. 
 Ειδαμε πριν λίγες ημέρες οτι ο Ερντογάν υπέγραψε εκ νέου συμφωνίες με την Λιβυκή Κυβέρνηση και δεν υπήρχε κάποια αλλαγή στο Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο. Παρεπιπτόντως να πω για κάποιους αναλυτές που υπαινίσσονται οτι λέγαμε λάθος οτι θα σταματήσει το Μνημόνιο αυτό, ενώ συνεχίζει....οτι όταν το λέγαμε εμείς ... είχαμε Τραμπ στην ηγεσία και βλέπαμε το τί έκανε και πώς πηγαιναν τα πράγματα με την Ειρήνευση ( αλλά και τις τρικλοποδιές που του έβαζαν και τους εκβιασμούς) και φαινόντουσαν οι υπολοιπες κινήσεις ενώ εκείνοι οι αναλυτές τότε, στηριζαν κυβέρνηση Σάρατζ ( να το θυμόμαστε και αυτο). 
Οχι τώρα που έχουν αλλάξει τα πράγματα κύριοι να μας την λέτε μετά ... !

 Η Ρωσία εκνευρισμένη από την Τουρκία για άλλη μία φορά καθώς έχει ταχθεί και ανακατεύεται ενεργά στην ΟΥκρανία έχει πει στους Ρώσους πολίτες της να μην πάνε για τουρισμό στην Τουρκία θέλοντας να την ρίξει και άλλο οικονομικά ( έτσι και αλλιώς θυμάστε πώς λέγαμε οτι Τραμπ - Πουτιν έριχναν την οικονομία της πιο πριν) 
 Ετσι για να εκνευρίσει ακόμη περισσότερο την Τουρκία έκανε συμφωνίες ώστε να έρχονται στην Ελλάδα οι Ρώσοι τουρίστες και στην Αίγυπτο αν και απο την Αιγυπτο περιμένουν ακόμη απάντηση για το πότε θα ανοίξουν οι πτήσεις της. 
 Πριν λίγες ημέρες Ρωσία - Κίνα απείλησαν την Αμερική του Μπαιντεν η μία για την Ουκρανία, η άλλη για την Ταιβάν. Και οι δυο χώρες έχουν πυρηνικά. Την προηγούμενη εβδομάδα η Άγκυρα είχε ανακοινώσει πως η Ουάσινγκτον θα στείλει δύο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα,.

 Η Ρωσία αυτο το είδε ως προκληση και προειδοποιήσε τις ΗΠΑ, λέγοντας οτι εάν ανακατευτούν ότι ο κίνδυνος ενός συμβάντος είναι πολύ μεγάλος. Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η προγραμματισμένη για σήμερα διέλευση ενός πρώτου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από τα Στενά του Βοσπόρου για να πλεύσει στη Μαύρη Θάλασσα δεν πραγματοποιήθηκε, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.  https://warnews247.gr/olethrio-lathos-bainten-naftiko.../

 ΟΙ Αμερικανοί έκαναν πίσω εκτιμούν Στρατιωτικοί Αναλυτές , αφού οι απειλές του ΓΓ του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία , έπεσαν στο κενό και οι Ουκρανοί εθνικιστές τα έχασαν !!
 Η Αιθιοπία "απειλει" το Σουδάν με πιθανή έλλειψη νερου καθώς ανοίγει και την δεύτερη πύλη στο Φραγμα της Αναγέννησης. 
Αυτό που σας έλεγα οτι εκβιάζουν συνεχώς τον Σισσυ και το Σουδάν... 

Τον Αιγυπτιο Σισυ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και η Ελιτ που έχουμε δει την σχέση μεταξύ τους και το Σουδάν επειδή απελευθερώθηκε απο την Τουρκια και εντάχθηκε πλήρως με την πλευρά της Αιγύπτου. ( ή προσπαθεί τουλάχιστον).
 Μάλιστα το Σουδάν, ήδη βρίσκονται σε συνομιλίες με το Ισραήλ.
 Το Ισραήλ με το Ιράν έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα μεταξύ τους με επιθέσεις σε διάφορους στόχους.

 Το Ιράν που εμπλουτίζει ουράνιο πέρα από "αποδεκτά επίπεδα" σε "πυρηνικά" επίπεδα - θέτει τον κόσμο σε κίνδυνο, ειδικά καθώς άλλες χώρες της περιοχής θα μπορούσαν να αισθάνονται υποχρεωμένες να ξεκινήσουν τα πυρηνικά τους προγράμματα ως αποτρεπτικό. 
Η αναμέτρηση δηλαδή Ισραήλ - Ιράν έχει να κάνει με το πυρηνικό πρόγραμμα που αναπτυσσει. (έχουμε δει τις σχέσεις της στρατιωτικής Ελίτ του Ιράν με το Deep State) 
Οι Αδελφοι Μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν κρίση με τους συμμάχους τους στο εξωτερικό και ιδίως στην Τοιυρκία που τους παρείχε στέγη καθώς εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις στην Αίγυπτο και δεν μπορουν να επιστρέψουν.

 Αλλωστε κάνουν την πολιτική τους εναντιον της Αιγυπτου απο το έδαφος της Τουρκίας.
 Βρίσκονται σε τεταμένες σχέσεις με την Άγκυρα καθώς πίεζαν την Τουρκία να συμπεριλάβει και θέματα της Αδελφότητας στην ατζέντα της με το Κάιρο τώρα που προσπαθουν να προσεγγίσουν ξανά και να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους. 
Οπως φαίνεται όμως χωρίς ακόμη να το έχω διευκρινήσει καλά, πρέπει να έχουν λάβει έγγραφα ή αποφάσεις απο την Τουρκια που έχουν εγκλωβιστεί μέσα και δεν μπορούν να πάρουν έγγραφα για να ταξιδέψουν εκτός Τουρκίας. 

 Ο Τραμπ φαντάζομαι ..... θα τα βλέπει όλα αυτά και θα "γελάει" και ο Πούτιν φυσικά δεν κάνει το χατήρι σε κάνεναν Μπάιντεν ιδίως εφόσον γνωρίζει οτι πίσω βρίσκεται η Ελιτ που παίζει το τελευταίο της χαρτί ... ! Είναι που δεν ήθελαν τον Τραμπ ....   Ψυχραιμία λοιπόν ...  

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Στέλνουν ¨οπλα( βίντεο) στό Ουκρανικό καθεστώς μέσω"πολιτικών πτήσεων".....!!!!!

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να πλημμυρήσουν την Χερσώνα για να ανακόψουν την επέλαση των Ρώσων

Επιστροφή