Στο Κακουργιοδικείο για βιασμό ο Χρυσόστομος

 


Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 26 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα) παραπέμφθηκε χθες ο μητροπολίτης τέως Κιτίου, Χρυσόστομος, για το αδίκημα του βιασμού, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Αστυνομίας, διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011, στον χώρο εργασίας του στη Λάρνακα, δηλαδή στη Μητρόπολη Κιτίου. 

 Η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή και χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παρέπεμψε την υπόθεση εναντίον του πρώην μητροπολίτη σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει την 26η Απριλίου.
 Η παραπομπή πραγματοποιήθηκε το πρωί κεκλεισμένων των θυρών και ο πρώην μητροπολίτης, ο οποίος παρέστη στη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ κατέθεσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. 
Η διαδικασία παραπομπής, που έγινε στην παρουσία του δικηγόρου του, Μιχάλη Πική, κράτησε λίγα μόλις λεπτά.
 Εναντίον του ίδιου ιερωμένου, καταχωρήθηκε χθες και δεύτερη υπόθεση στο Δικαστήριο, η οποία αφορά κατηγορία για άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας, αδίκημα που φέρεται να διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981.
 Κατά τον επίδικο χρόνο η παραπονούμενη ήταν ανήλικη. Το Δικαστήριο όρισε την 8η Ιουνίου ως την ημέρα που θα αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

 Μετά και την εξέλιξη αυτή, οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που διερευνήθηκαν το τελευταίο δίμηνο και καταχωρήθηκαν στα δικαστήρια έφτασαν τις 10. Χθες, όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, υποβλήθηκε ακόμα μια καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχλησή της, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καταγγελιών από τον περασμένο Γενάρη στις 27.

73 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
  
 Άκρως ανησυχητική είναι η κατάσταση με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων προσώπων όπως προδιαγράφεται για το 2021, με την Αστυνομία να λαμβάνει το ένα παράπονο μετά το άλλο για διερεύνησή τους.

 Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν στο ειδικό γραφείο καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που λειτουργεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας, 73 καταγγελίες που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων προσώπων, αριθμός που είναι πρωτοφανής.
 Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, οι περιπτώσεις αυτές απασχολούν ιδιαίτερα το ειδικό γραφείο που πέρσι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διερεύνησε 197 τέτοιες υποθέσεις.
 Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων τυγχάνουν ιδιαίτερου χειρισμού από την Αστυνομία, αφού τα θύματα και οι δικοί τους τυγχάνουν ψυχολογικής στήριξης, ενώ οι καταθέσεις που λαμβάνονται είναι οπτικογραφημένες. 
 Ερωτηθείς ποιοι είναι οι παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση των καταγγελιών, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι επειδή η Αστυνομία διερευνά τώρα και τις υποθέσεις που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών, το κοινό ευαισθητοποιήθηκε και εμπιστεύεται περισσότερο τις Αρχές, ενώ υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που ασχολείται μόνο με τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.


Δημοσίευση σχολίου

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Η πρόεδρος του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας»Τζόρτζια Μελόνι και πιθανή πρωθυπουργός ετοιμάζει «μεγάλα πράγματα»

Ε.Ε : ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ....!!!! < ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ "ΕΜΕΙΣ" >

Ξεκίνησαν Συγκρούσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου .Παίρνουν φωτιά τά Βαλκάνια....!!!

ΒΑΡΕΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΗΠΑ

Δανία: καταργήθηκε ο νόμος για τον αναγκαστικό εμβολιασμό μετά από δημόσιες διαμαρτυρίες

Επιστροφή