Θράσος Ζελένσκι: Έφτιαξε και λίστα με τις χώρες που δεν τον στηρίζουν:- Επέκρινε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ουγγαρία

Ασυγκράτητος ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι και θράσος και ύφος «χιλίων καρδιναλίων» απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ένα ακόμη (από τα εκατοντάδες) διάγγελμά του κατήρτισε λίστα με τις χώρες που τον στηρίζουν από την ΕΕ ασκώντας παράλληλα κριτική στις χώρες που τηρούν στάση ουδετερότητας!

Δεν παρέλειψε δε να επικρίνει ολόκληρη την Ευρώπη επειδή ήταν «πολύ αργή» στην επιβολή κυρώσεων που θα μπορούσαν να σταματήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στα σύνορα.

Απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Volodymyr Zelensky βαθμολόγησε τις χώρες της ΕΕ ανάλογα με τη στάση που κράτησαν απέναντι στην Ουκρανία  και αναφερόμενος στην Ιρλανδία, την Πορτογαλλία και την Ουγγαρία τις βαθμολόγησε με το «σχεδόν καλά».

Ενώ υποστηρίζει το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, η Ιρλανδία δεν έχει εγκαταλείψει τη θέση της για ουδετερότητα απέναντι στη ρωσική επιχείρηση.

Στην ομιλία του, ο Ζελένσκι επέπληξε την Ευρώπη ότι άργησε πολύ να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, λέγοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα είχε «ποτέ» εισβάλει αν τα μέτρα ήταν «προληπτικά». «Επιβάλατε κυρώσεις και είμαστε ευγνώμονες. Αυτά είναι δυνατά βήματα», είπε. «Αλλά ήταν λίγο αργά, γιατί αν ήταν προληπτικά, η Ρωσία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ πόλεμο».

Ο ηγέτης της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία «δεν θα είχε δημιουργήσει κρίση φυσικού αερίου» στην Ευρώπη εάν η γραμμή φυσικού αερίου Nord Stream 2, που εκτείνεται από τη Ρωσία στη Γερμανία, είχε αποκλειστεί νωρίτερα.

Η Γερμανία σταμάτησε τελικά την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντιστεκόταν για πολύ καιρό να τον συμπεριλάβει ως πιθανή κύρωση εάν η Ρωσία επενέβαινε στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι κάλεσε επίσης τα γειτονικά έθνη να εγκρίνουν το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας: «Εδώ είμαι, σας ζητώ να μην αργήσετε. Σας παρακαλούμε.»

Συνέχισε αναφέροντας τα κράτη μέλη της ΕΕ και τη θέση τους σχετικά με την στήριξή τους στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι χώρες που βρίσκονται μαζί με την Ουκρανία περιλαμβάνουν τις: Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Πολωνία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Μάλτα, Δανία, Λουξεμβούργο και Κύπρο.

Ωστόσο, όταν αναφέρθηκε στην Ιρλανδία την Πορτογαλία και την Ουγγαρία, σταμάτησε και είπε «σχεδόν καλά».

Ο Ζελένσκι χρησιμοποίησε την ομιλία του για να απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και συνέκρινε την τρέχουσα κατάσταση στη Μαριούπολη με τις μαζικές δολοφονίες Εβραίων στις όχθες του Δούναβη,κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. .

Ο Ζελένσκι είπε: «Άκου, Βίκτορ, ξέρεις τι συμβαίνει στη Μαριούπολη; Παρακαλώ, αν μπορείτε, πηγαίνετε στην προκυμαία σας. Κοίτα αυτά τα μνημεία εκεί. Και θα δείτε πώς μπορούν να επαναληφθούν μαζικές δολοφονίες στον σημερινό κόσμο.» .pronews.


Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Επιστροφή