Υπερψηφίστηκε από το φινλανδικό Κοινοβούλιο η ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία


Η Φινλανδία μπαίνει στο ΝΑΤΟ  Επιχειρούν Γεωστρατηγικό  «στραγγαλισμό » της Μόσχας  

 

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο, πολύ μεγαλύτερη και από αυτή την σύγκρουση στην Ουκρανία, παίρνει πλέον «σάρκα και οστά» καθώς  το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ σπάζοντας την ιστορική συμφωνία με την Σοβιετική Ένωση για «ουδετερότητα».

Το 56% των μελών του φινλανδικού κοινοβουλίου, για την ακρίβεια 112 από τους 200 Φινλανδούς βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία πριν λίγες ώρες.

Μια ουδετερότητα μεταξύ 1945 και  1990 είχε μια «ειδική σχέση» για την οποία είχε καθιερωθεί ο διεθνής όρος «φινλανδοποίηση»: Η Φινλανδία διατηρούσε την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της, αλλά γεωστρατηγικά ήταν υπό τον σοβιετικό έλεγχο και χωρίς να διαθέτει πρακτικά ένοπλες δυνάμεις.

Άλλωστε είχε χάσει δύο πολέμους κατά της Ρωσίας: Έναν αμυντικό το 1938-1939 κι έναν επιθετικό το 1941-1945, τον οποίο αγώνα τον έδωσε μάλιστα ως σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας.

Οί θέσεις τής Ρωσίας γνωστές.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σχετικά ότι: «Έχουμε εκδώσει όλες τις προειδοποιήσεις μας τόσο δημόσια όσο και μέσω διμερών καναλιών. Το γνωρίζουν τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία, άρα δεν θα έχουν κάποια έκπληξη, έχουν ενημερωθεί για τα πάντα, για το πού θα οδηγήσει η απόφασή τους» δήλωσε η Ζαχάροβα στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Russia-24.


Η νυν κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι βέβαιο ότι θα πιέσει ασφυκτικά την Ρωσία στην βόρεια περιφέρειά της.

Ο Β.Πούτιν το 2016, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον τότε πρόεδρο της Φινλανδίας, Sauli Niinistö, είχε υποστηρίξει ότι «H Ρωσία βασίζεται στο γεγονός ότι η Φινλανδία είναι μια ουδέτερη χώρα. Η Ρωσία κρατά τους στρατιώτες της μακριά από τα σύνορα της Φινλανδίας.

Αν υποθέσουμε ότι η Φινλανδία κάποια στιγμή θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αυτό θα σήμαινε ότι οι αμυντικές δυνάμεις της Φινλανδίας θα έπαυαν να είναι ανεξάρτητες. Αντίθετα, θα αποτελούν μέρος της υποδομής του ΝΑΤΟ, η οποία θα βρίσκεται έτσι κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Σε αυτή την περίπτωση, τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα βρίσκονται σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Φινλανδία αλλά θα μετακινηθούν ξανά στα σύνορα αυτής της χώρας».

Θα μπορέσει ή Ρωσία να αντιδράσει με συμβατικά όπλα στις εξελίξεις ή θα υπάρξει καταφυγή στην χρήση πυρηνικών όπλων με ότι αυτό συνεπάγεται;

Σε διαφορετική περίπτωση θα «στραγγαλιστεί» γεωστρατηγικά σε μία έκταση που θα ξεκινά από τον Αρκτικό Ωκεανό μέχρι την Μαύρη Θάλασσα και θα ανοίξει την όρεξη των δυτικών και στην Συρία.

Ποιά θά είναι ή αντίδραση τού Β. Πούτιν θά φανεί τίς επόμενες ημέρες,καί μάλλον δέν θά αφεθεί στίς "ορέξεις" τού ΝΑΤΟ καί τών ΗΠΑ....!!!

πηγη 

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Αποφασισμένοι πλέον οί Ρώσοι νά ισοπεδώσουν όλες τίς Στρατιωτικές Υποδομές τών Ουκρανών

Στέλνουν ¨οπλα( βίντεο) στό Ουκρανικό καθεστώς μέσω"πολιτικών πτήσεων".....!!!!!

Επιστροφή