Δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί υπογράφουν εναντίον ενίσχυσης της Ουκρανίας με βαρέα όπλα


 

ΟΧΙ στήν αποστολή όπλων στήν Ουκρανία.72.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει την ανοιχτή επιστολή προς τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς

Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου 72.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει την ανοιχτή επιστολή προς τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στην οποία 28 διασημότητες προειδοποιούσαν για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, γράφει ο Spiegel.

Σημειώνεται ότι η επιστολή δημοσιεύθηκε την Παρασκευή το πρωί στον ιστότοπο του περιοδικού ‘Emma’, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Οι υπογράφοντες προς τον καγκελάριο Σολτς απαιτούν να μην υπάρξουν περαιτέρω παραδόσεις βαρέων όπλων στην Ουκρανία. «Δεν πρέπει να δοθεί κανένας λόγος στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επεκτείνει τον πόλεμο στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ».

Η Bundestag ενέκρινε την παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία με μεγάλη πλειοψηφία την Πέμπτη.

Σε αντίθεση με πολλούς επικριτές, που κατηγορούν τον Σολτς ότι διστάζει, οι υπογράφοντες της επιστολής εκφράζουν την υποστήριξή τους στο γεγονός ότι ο Καγκελάριος έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία σε παγκόσμιο πόλεμο.

«Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι θα θυμάστε την αρχική σας θέση και δεν θα παρέχετε, άμεσα ή έμμεσα, περισσότερα βαρέα όπλα στην Ουκρανία. Αντίθετα, σας προτρέπουμε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, σε έναν συμβιβασμό που μπορούν να αποδεχτούν και οι δύο πλευρές».

Ο Πούτιν παραβίασε το διεθνές δίκαιο επιτιθέμενος στην Ουκρανία. Ωστόσο, αυτό δεν δικαιολογεί «να αναλάβουμε τον κίνδυνο να κλιμακωθεί αυτός ο πόλεμος σε πυρηνική σύγκρουση». Η παράδοση μεγάλων ποσοτήτων βαρέων όπλων θα μπορούσε να κάνει την ίδια τη Γερμανία συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο.

«Μια ρωσική αντεπίθεση θα μπορούσε στη συνέχεια να πυροδοτήσει την υπόθεση για βοήθεια βάσει της συνθήκης του ΝΑΤΟ και επομένως τον άμεσο κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου», αναφέρει η επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν συγγραφείς, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ηθοποιοί και γνωστοί Γερμανοί διανοούμενοι.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία, Αντρίι Μέλνουκ, επέκρινε επίσης τους υπογράφοντες σε πολλά tweets, χαρακτηρίζοντας τις συμβουλές που δίνονται «ανόητες και ανήθικες» και συμβούλεψε να μην αγοράσουν το περιοδικό «Emma»…

πηγη

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ (βίντεο)

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ στην Γερμανική Βουλή: «Είμαστε κοντά σε ΠΥΡΗΝΙΚΟ πόλεμο, το Βερολίνο θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ»

Τελειώνουν τα αστεία...

Στην Γερμανική Βουλή, 586 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παράδοσης βαρέων όπλων στην Ουκρανία. Η απόλυτη πλειοψηφία των υποστηρικτών προήλθε από τα κόμματα των Πρασίνων, την Ένωση, το SPD και το FDP. Η πλειοψηφία της Αριστεράς και του δεξιού AfD το καταψήφισε.

Ο Φρίντριχ Μερτς, πρόεδρος του CDU (χριστιανοδημοκράτες), σθεναρός υποστηρικτής της στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, είχε επικρίνει στην ομιλία του τον Καγκελάριο Σολτς για την «διστακτική του στάση», επειδή δεν ήθελε να προμηθεύσει βαρέα όπλα στον ουκρανικό στρατό.

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Sadhguru στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Θέλω λιγότερες ψυχές στον πλανήτη» (βίντεο)

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ Υψώθηκε η σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στον τηλεοπτικό πύργο της Μαριούπολης (βίντεο)

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Β.Πούτιν: «Την Μαριούπολη την πήραμε – Όσους είναι στα υπόγεια του Azovstal θα τους βγάλει η πείνα και η δίψα»

Αμερικανός υπουργός Υγείας: «Ξέρουμε ότι τα εμβόλια σκοτώνουν

ΗΑΕ: «Έρχεται το τέλος του δολαρίου και ένα νέο διεθνές οικονομικό σύστημα»

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ = ΤΑ «ΕΜΒΟΛΙΑ»-FRANKENSTEIN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ......

Κραυγή αγωνίας από τους αμάχους που η Δύση κάνει πως δεν «βλέπει»

Επιστροφή