Τον «έδωσε στεγνά» η ηγέτιδα της γαλλικής Δεξιάς
Η απάντησή της Mαρίν Λεπέν ήταν η ακόλουθη: «Νομίζω η κατάσταση δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο».
Τις προσπάθειες του Μακρόν επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος Ζαν Λυκ Μελανσόν!
Οι βουλευτές της “Εθνικής Συσπείρωσης”, του κόμματος Λεπέν σύμφωνα με γαλλικές πηγές και προσέρχονται στο προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες έτσι ώστε να επιβάλλουν κάποιους από τους όρους της παράταξης.
Από την άλλη, ο υπουργός Σχέσεων με το Κοινοβούλιο, Ολιβιέ Βεράν, επεσήμανε ότι το κόμμα της Λεπέν και του Μελανσόν, θα πρέπει να αποκλειστούν από τη κυβέρνηση ενότητας, γιατί δεν βρίσκονται, σύμφωνα με τον ίδιο, «στο δημοκρατικό τόξο».
Για να φτάσει στο σημείο ο Γάλλος πρόεδρος να παρακαλάει την ηγέτιδα της Δεξιάς σημαίνει ότι έχει βρει «κλειστές πόρτες» σε όλα τα άλλα κόμματα δηλαδή, έχει εισπράξει το «όχι» των Ρεπουμπλικάνων όπως επίσης και το «όχι» απ’ το Ζαν Λυκ Μελανσόν.
Τα χρονικά περιθώρια για τον Γάλλο πρόεδρο στενεύουν και όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο στην παρούσα συγκυρία με τιμόνι πολιτική παράταξη που θα μπορούσε να συνεργαστεί είναι αυτή της Μαρίν Λεπέν.
Φυσικά εάν υπάρξει σύμπραξη κάποιας μορφής μεταξύ Μακρόν και Λεπέν αυτό θα έχει επιπτώσεις σε μία σειρά πολιτικών που ασκεί μέχρι τώρα ο Γάλλος πρόεδρος με προεξάρχουσες αυτές που αφορούν την Ουκρανία και τις αντι-ρωσικές κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι ο Ε.Μακρόν έχει 245 βουλευτές ενώ Μαρίν Λεπέν έχει 89 βουλευτές.
Οι εξελίξεις στην Γαλλία «τρέχουν».
Πολιτικός «σεισμός» στην Γαλλία: Οι πολίτες με 43% θεωρούν ότι η Λεπέν θα ασκήσει σωστή αντιπολίτευση στον Μακρόν
Μόνο το 4% βλέπει στον ρόλο αυτό τους Ρεπουμπλικανούς.
Από την άλλη πλευρά, οι Γάλλοι διχάζονται όταν καλούνται να απαντήσουν με ποιο κόμμα θα ήθελαν να διαπραγματευτεί ο Γάλλος πρόεδρος τα ζητήματα της διακυβέρνησης της Γαλλίας.
Το 24% των Γάλλων θέλει ο Εμανουέλ Μακρόν να διαπραγματευτεί πρώτα και κύρια με την Αριστερά, 21% με την σκληρή δεξιά, το 20% με τους κεντροδεξιούς Ρεπουμπλικάνους, ενώ το 35% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.
Σχόλια