ΒΑΡΕΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΗΠΑ

 



Ισχυρό πλήγμα υπέστη ή  Τουρκία από τά    μέτρα πού επέβαλαν οί ΗΠΑ γιά τούς s-400. Σημαντικά εξοπλιστικά  προγράμματα παγώνουν ,καί  βασικές εξαγωγές τών Αμερικανικών ανταλακτικών γιά Αεροπλάνα, καί κάθε είδους οπλικά συστήματα σταματούν.

Μπορεί νά μήν φανούν όλες οί ελλείψεις  άμεσα, αλλά στό κοντινό μέλλον θά φανούν , γιατί τά μέτρα δέν έχουν αναδρομική ισχύ,αλλά ακυρώνουν  σημαντικές συμβάσεις καί συνεργασίες πού είχαν υπογράψει οί δύο πλευρές.

Σημαντική δύναμη ισχύως θά χάσουν οί Τουρκικές δυνάμεις ,καθώς όλη ή  πολεμική τεχνολογία είναι Αμερικάνικη,καί δέν θά μπορούν νά  κάνουν συντήρηρη  τών συστημάτων τους οί Τούρκοι,ανέφερε στά ΝΕΑ, ό Κωνσταντίνος Γρίβας ,αναπληρωτής  καθηγητής Γεωπολιτικής  τής Σχολής Ευελπίδων.

Καί όπως ανέφερε,ή Τουρκία δέν μπορεί νά  προμηθευτεί,  ανταλακτικά ούτε  γιά τά ελικόπτερα Super Cobra.

  Η πρώτη μεγάλη απώλεια για την Τουρκία μετά την απόφασή της να προμηθευτεί τους ρωσικούς πυραύλους S-400 ήταν βέβαια τα μαχητικά F-35. Oι ΗΠΑ όχι μόνο αποφάσισαν να απαγορεύσουν στην Τουρκία να πάρει τα Stealth αμερικανικά μαχητικά, αλλά την απέβαλαν και από το πρόγραμμα συμπαραγωγής τους.


Οι κυρώσεις αναμένεται να φρενάρουν και το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Τουρκίας για παραγωγή δικού της μαχητικού, του TF-X. Το πρόγραμμα ουσιαστικά είχε ήδη παγώσει διότι η Αγκυρα αδυνατούσε να βρει κινητήρα για το υπό σχεδιασμό μαχητικό. Οι ΗΠΑ προεξοφλείται πως ήταν σίγουρα στις υποψήφιες χώρες και τώρα ο σχεδιασμός θα πάει ακόμη πιο πίσω.

Παρόμοια προβλήματα θα έχει όπως όλα δείχνουν και το πρόγραμμα των τουρκικών ελικοπτέρων Τ70 που ενσωματώνουν αμερικανική τεχνολογία. Επιπλέον, δυσκολίες δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει η Αγκυρα και στα σχέδιά της για εξαγωγή των κορβετών κλάσης Ada, καθώς διαθέτουν αμερικανικά όπλα (όπως τα βλήματα RIM-116 Rolling Airframe Missile) και άλλα αμερικανικά υλικά.

Ακόμη, καθυστέρηση ενδέχεται να παρουσιάσει και το πρόγραμμα αναβάθμισης των ραντάρ των τουρκικών F-16. Πραγματοποιείται μεν στην Τουρκία αλλά με αμερικανική συνδρομή.

Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο 2 δισ. δολάρια φτάνει το ύψος των συμβάσεων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με αμερικανικές εταιρείες κάθε χρόνο.

πηγη  www.tanea.gr/

 

 

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ...!!!

Επιστροφή