ΟΥΚΡΑΝΙΑ = ΤΕΧΝΙΚΗ Η ΚΡΙΣΗ, ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ....!!!!

 Στόν χάρτη βλέπουμε τήν θέση τής Ουκρανίας ,τής Ρωσίας,αριστερά τό Καζακστάν,καί ακριβώς κάτω από τήν Ουκρανία μέ ίδιο χρώμα μεσα στήν μαύρη θάλασσα τό μικρό νησί τής Κριμαίας . 
Η Κριμαία, με πρωτεύουσα τη Συμφερούπολη, έχει έκταση 26.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα (λίγο μεγαλύτερη από τη Στερεά Ελλάδα) και πληθυσμό λίγο πάνω από τα 2 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2001. Από αυτούς, το 58,32% είναι Ρώσοι, το 24,32% Ουκρανοί και το 12.5% Τάταροι (μουσουλμάνοι τουρκο-μογγολικής καταγωγής), ενώ οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της περιοχής ανέρχονται σε 2.597, ήτοι το 1,3% του πληθυσμού της Κριμαίας. Το κλίμα της περιοχής είναι εύκρατο και ευνοεί τη γεωργία και τον τουρισμό, που αποτελούν τις δύο πλουτοπαραγωγικές πηγές της Κριμαίας.

Από το 1991 με την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας η Κριμαία αποτελεί μέρος της ως αυτόνομη δημοκρατία.

Στις 16 Μαρτίου του 2014 πραγματοποιήθηκε "δημοψήφισμα" όπου το 95,5% ψήφισε υπέρ, με τη συμμετοχή στο 82,17%, της σύνδεσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.[1] Το δημοψήφισμα αναγνώρισε η Ρωσία αλλά θεωρείται παράνομο από τη κυβέρνηση της Ουκρανίας, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας είναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία της Ουκρανίας. Όμως μετά το "δημοψήφισμα" της 16ης Μαρτίου 2014 η Ρωσία δημιούργησε την "Δημοκρατία της Κριμαίας" , συνεπώς στην Κριμαία υπάρχουν δύο καθεστώτα: νόμιμο και το ρώσικο. Πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο της κυβέρνησης της Κριμαίας είναι η πόλη Συμφερόπολη, που τοποθετείται στο κέντρο της χερσονήσου. Η Κριμαϊκή χερσόνησος έχει έκταση 26.200 τετραγωνικά χλμ. και ο πληθυσμός της το 2007 ήταν 1.973.185. Σε αυτόν τον πληθυσμό δεν περιλαμβάνεται η έκταση και ο πληθυσμός της πόλης της Σεβαστούπολης, η οποία το 2007 είχε πληθυσμό 379.200 κατοίκους.

Από τό 1991 μέχρι σήμερα δείτε στόν χάρτη πόσο κοντά έφτασε τό ΝΑΤΟ στά Ρωσικά σύνορα.( μέ μπλέ χρώμα οί χώρες τού ΝΑΤΟ)















Η Ουκρανία μέ πράσινο χρώμα δέν ανήκει στό ΝΑΤΟ,καί οί Χαζάροι τών ΗΠΑ,επιθυμούν τήν ένταξή της,παρ' 'οτι έχουν υπογραφεί συμφωνίες μέ τήν Ρωσία,καθώς ή Κριμαία βρίσκεται σέ ιδιαίτερο καθεστώς,σάν ουδέτερη δημοκρατία,βέβαια δέν νείναι τυχαίο τό γεγονός πρό ολίγων ημερών πού προσπάθησαν κάποιοι νά "κάνουν πραξικόπημα στό Καζακσταν.
Ολοι καταλάβαμε ποιανού δάκτυλος ήταν,καί άν είχε επιτυχία θά ήταν ποιό εύκολα τά πράγματα, βάζοντας τούς Ρώσους ανάμεσα από δύο δικές τους χώρες.( δείτε τόν πρώτο χάρτη).
Κάποτε θά πρέπει νά καταλάβουν οί ΧαζαροΕβραίοι τών ΗΠΑ, πώς ορισμένοι κρατούν τίς συμφωνίες πού υπέγραψαν,καί δέν κάνουν πίσω ότι καί νά συμβεί.
Τώρα θά ΗΤΤΗΘΟΥΝ τουλάχιστον διπλωματικά,γιατί είναι υποχρεωμένοι νά κάνουν "πίσω" σέ ότι σχεδίασαν. Σέ αντίθετη περίπτωση δέν θά υπάρξει κανένας νικητής....!!!
Η Μόσχα δέν έχει απολύτως κανένα λόγο νά εισβάλλει στην Ουκρανία,εάν τηρήσουν οί Ουκρανοί τά συμφωνηθέντα.

Ρωσία: Δεν θα εισβάλουμε εκτός αν προκληθούμε

Η Ρωσία «δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία εκτός κι αν προκληθούμε», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Δεν θα εισβάλουμε στην Ουκρανία, εκτός κι αν προκληθούμε να το κάνουμε», είπε ο Ρώσος πρέσβης, που εκπροσωπεί τη Ρωσία στις Βρυξέλλες από το 2005.

«Εάν οι Ουκρανοί εξαπολύσουν μια επίθεση εναντίον της Ρωσίας, δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε εάν αντεπιτεθούμε. Ή εάν αρχίσουν να σκοτώνουν κατάφωρα Ρώσους πολίτες οπουδήποτε, στο Ντονμπάς ή αλλού», συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε αυτήν την περιοχή στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές μάχονται τις ουκρανικές δυνάμεις εδώ και 8 χρόνια.

Ο Τσιζόφ προειδοποίησε ότι μια ουκρανική «πρόκληση» θα μπορούσε να ωθήσει το Κρεμλίνο να αντιδράσει.

«Αυτό που εννοώ ως «πρόκληση» είναι ότι μπορούν να οργανώσουν ένα επεισόδιο εναντίον των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς, να τις προκαλέσουν, κατόπιν να τις πλήξουν με όλες τις δυνάμεις τους, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μια αντίδραση της Ρωσίας, ώστε να αποφύγουν μια ανθρωπιστική καταστροφή στα σύνορά τους», σημείωσε.

Πάντως οί Ουκρανοί ξεκίνησαν τά επεισόδια σήμερα σκοτώνοντας δύο `Ελληνες
Νεκροί έπεσαν από πυρά ουκρανών στρατιωτών δύο Έλληνες ομογενείς στο Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ.
Από τα πυρά τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας (14.02.2022).
Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.
Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.
ΥΠΕΞ σε Έλληνες πολίτες στην Ουκρανία: «Αναχωρήστε άμεσα από τη χώρα»

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ
«Βήμα πίσω» για ένταξη στο ΝΑΤΟ για να αποφύγει πόλεμο με τη Ρωσία
Ο πρεσβευτής Βαντίμ Πριστάικο επεσήμανε μιλώντας στο BBC ότι η Ουκρανία είναι διατεθειμένη να είναι “ευέλικτη” σε ό,τι αφορά τον στόχο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ....!!!!
Μάλλον κατάλαβαν τό αδιέξοδο,ακούγοντας τά "ψιθυρίσματα φόβου" τού Μπάιντεν,πώς άν οί Ρώσοι εισβάλλουν, θά,θα,θά..... καί κατάλαβαν πώς ήδη τούς έχουν αφήσει μόνους .... αφού πρώτα τούς έβαλαν μπροστά σέ όλο αυτό.....!!!!

Πάντως αυτή ή κρίση δέν θά είχε συμβεί ,άν στό τιμόνι τών ΗΠΑ ήταν ό Ντ. Τράμπ ....!!!
Ακόμη νά πούμε πώς τό σχέδιο τών Χαζάρων γιά επανένωση καί αναγέννηση τού ΧΑΓΑΝΑΤΟΥ ,έπασαν στό κενό. Πάλι Ρώσος βρέθηκε στόν δρόμο τους γιά δεύτερη φορα....!!!


Οπως βλέπετε στόν παλιό αυτόν χάρτη,ή σημερινή Ουκρανία, ή λωρίδα πού κατέχουν οί Ρώσοι, καί τό μισό Καζακστάν, ήταν ή πατρίδα τους,πού τήν διέλυσε  Μεταξύ 965 και 969 ο ηγεμόνας των Ρως του Κιέβου Σβιατοσλάβος Α΄ κατέλαβε την πρωτεύουσα 
Ατίλ και κατέλυσε το κράτος των Χαζάρων....!!

 
">


Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Sadhguru στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Θέλω λιγότερες ψυχές στον πλανήτη» (βίντεο)

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ Υψώθηκε η σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στον τηλεοπτικό πύργο της Μαριούπολης (βίντεο)

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Β.Πούτιν: «Την Μαριούπολη την πήραμε – Όσους είναι στα υπόγεια του Azovstal θα τους βγάλει η πείνα και η δίψα»

Αμερικανός υπουργός Υγείας: «Ξέρουμε ότι τα εμβόλια σκοτώνουν

ΗΑΕ: «Έρχεται το τέλος του δολαρίου και ένα νέο διεθνές οικονομικό σύστημα»

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ = ΤΑ «ΕΜΒΟΛΙΑ»-FRANKENSTEIN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ......

ΤΟ "ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ" ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...(!!!)

Επιστροφή