Οι ξένοι μισθοφόροι που κρατούνται στο Ντονμπάς ενδέχεται να καταδικαστούν σε θάνατο


 

Ι.Κονασένκοφ: «Το καλύτερο πράγμα που τους περιμένει είναι μια μακροχρόνια φυλάκιση»

Η Γενική Εισαγγελία της ΛΔΔ ολοκλήρωσε την έρευνα της ποινικής υπόθεσης ξένων μισθοφόρων από τη Μεγάλη Βρετανία και το Μαρόκο. Ενδέχεται να καταδικαστούν σε θανατική ποινή, δήλωσε ο Βίκτορ Γκαβρίλοφ, επικεφαλής του τμήματος διερεύνησης εγκλημάτων κατά της ειρήνης και της ανθρώπινης ασφάλειας του εισαγγελέα της δημοκρατίας.

«Η Γενική Εισαγγελία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ολοκλήρωσε την έρευνα μιας ποινικής υπόθεσης εναντίον μιας ομάδας ξένων μισθοφόρων από τη Μεγάλη Βρετανία και το Μαρόκο που είναι ύποπτοι για διάπραξη εγκλημάτων βάσει του δεύτερου μέρους του άρθρου 34 «διάπραξη εγκλημάτων από ομάδα ατόμων»., άρθρο 323 “βίαιη κατάληψη της εξουσίας ή βίαιη διατήρηση των αρχών”, άρθρο 440 του Ποινικού Κώδικα της ΛΔΔ “μισθοφορισμός”, δήλωσε στο RIA Novosti ο Β.Γκαβρίλοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαρτυρία των Βρετανών πολιτών Σον Πίνερ και Άντριου Χιλ, καθώς και ενός πολίτη του Βασιλείου του Μαρόκου, Σααντούν Μπραχίμ, επιβεβαίωσε την ενοχή τους.

“Η ποινική υπόθεση κατά των μισθοφόρων που συμμετείχαν στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή εχθροπραξιών κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έχει πλήρως σχηματιστεί. 

Τα υλικά της υπόθεσης έχουν μεταφερθεί σε ένα από τα δημοκρατικά δικαστήρια για εξέταση επί της ουσίας, ως αποτέλεσμα , λαμβάνοντας υπόψη την εποχή του πολέμου, οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να καταδικαστούν σε θανατική ποινή», είπε Β.Γκαβρίλοφ.

Οι Βρετανοί Σον Πίνερ και Έιντεν Άσλιν παραδόθηκαν στην Ουκρανία στα μέσα Απριλίου.

Ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είπε ότι, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι μισθοφόροι δεν μπορούν να διεκδικήσουν την ιδιότητα του μαχητή, επομένως «το καλύτερο πράγμα που τους περιμένει είναι μια μακροχρόνια φυλάκιση». 

Αργότερα, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού “Russia 1” οι μισθοφόροι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να γίνει η ανταλλαγή τους με τον Ουκρανό πολιτικό Βίκτορ Μεντβεντσιούκ.

https

Live 3D Globes Visitor

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Επιστροφή