Mόσχα: Η `Ελλάδα δέν κινδυνεύει από διακοπή φυσικού αερίου, γιατί......


 

«Δε θα υπάρξει διακοπή στην παροχή - Όλα είναι καλά» λέει η Μόσχα Γιατί......«Η Ελλάδα προμηθεύεται ρωσικό φυσικό αέριο αγοράζοντας ρούβλια»

H Ελλάδα προμηθεύεται το ρωσικό φυσικό αέριο αγοράζοντας ρούβλια όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Έτσι η Ελλάδα απέφυγε την τύχη άλλων χωρών όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Φινλανδία, οι οποίες έχοντας αρνηθεί να αγοράζουν ρούβλια τους διακόπηκε η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου.
  

Η διακοπή της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα ήταν μία ενεργειακή καταστροφή ιδιαίτερα τώρα που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος.

Όλες οι ελληνικές εταιρείες που εισάγουν ρωσικό φυσικό αέριο έχουν υιοθετήσει τη νέα διαδικασία πληρωμής της Gazprom και δεν θα υπάρξει διακοπή των προμηθειών, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή της εταιρείας.

«Όλες οι ελληνικές εταιρείες-αγοραστές στράφηκαν στην πληρωμή σε ρούβλια», είπε η πηγή.

Τρεις είναι οι βασικοί εισαγωγείς στη χώρα – η ΔΕΠΑ Εμπορική, η Μυτιληναίος, η Προμηθέας Gas. Οι παραδόσεις από τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 45% έως 55% των συνολικών εισαγωγών, ανάλογα με την εποχή.

Την προηγούμενη μέρα, το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων AMNA μετέδωσε ότι η ΔΕΠΑ εξόφλησε την Gazprom για τις παραδόσεις Απριλίου σε ευρώ σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ημερομηνία 19 Μαΐου.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, οι ελληνικές αρχές θα αναγκαστούν να διακόψουν το ρεύμα λόγω έλλειψης  ανέφερε:

«Δε θα υπάρξει διακοπή παροχής. Όλα είναι καλά».

Όλα «είναι καλά» παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριφέρεται ως εχθρικό κράτος και συμφώνησε με τις ΗΠΑ να αποστείλει νέο πακέτο οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, για την ακρίβεια πυροβόλα όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν.

Στις 23 Μαρτίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την πληρωμή σε ρούβλια για τις προμήθειες φυσικού αερίου στις χώρες της ΕΕ και άλλα κράτη που έχουν αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Πριν συμφωνήσουν στο νέο καθεστώς πληρωμών, η ελληνική κυβέρνηση και οι εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου περίμεναν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

//www

Live 3D Globes Visitor

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Αποφασισμένοι πλέον οί Ρώσοι νά ισοπεδώσουν όλες τίς Στρατιωτικές Υποδομές τών Ουκρανών

Στέλνουν ¨οπλα( βίντεο) στό Ουκρανικό καθεστώς μέσω"πολιτικών πτήσεων".....!!!!!

Η πίστη του στα εμβόλια δεν τον δικαίωσε. Πέθανε από Covit ό 3πλά εμβολιασμένος Γ.Κυριόπουλος

Πορεία διαμαρτυρίας για την πολεμική κατά της Ρωσίας από Έλληνες σήμερα

Επιστροφή