Καταγγελία Τουλουπάκη: Έσβησαν όνομα υπουργού( Α. Λοβέρδου) από επίσημο έγγραφο του FBI


Λαθροχειρία σε επίσημο έγγραφο, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, καταγγέλλει η υπεράσπιση της πρώην Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της κ. Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης, από το έγγραφο, το οποίο παρέλαβαν οι αρχές από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ,  έχει «εξαφανιστεί» το όνομα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος φέρεται να δωροδοκήθηκε από τη Novartis. 

Τη μετάφραση έκανε η μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου απαλήφθηκε δύο φορές απ’ το μεταφρασμένο κείμενο, όπως και το ποσό που φέρεται να έλαβε απ’ τη φαρμακοβιομηχανία.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της κ. Τουλουπάκη, από την ίδια μετάφραση έχουν απαλειφθεί άλλα δύο γνωστά ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis, σε συναλλαγή αναφερομένης δωροδοκίας. https://www.kontranews.gr/politiki/kataggelia-toyloypaki-esvisan-onoma-ypoyrgou-apo-episimo-eggrafo-toy-fbi/

Δείτε το έγγραφο


Μήνυση Βαξεβάνη κατά της μεταφράστριας του εγγράφου του FBI και κατά παντός υπευθύνου 

Ο Κώστας Βαξεβάνης προχώρησε σήμερα σε μηνυτήρια αναφορά κατά της μεταφράστριας και κατά παντός υπευθύνου, μετά την αποκάλυψη του παραποιημένου στη μετάφραση εγγράφου του FBI, από το οποίο έχει παραλειφθεί το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο, Γιάννη Απατζίδη, πήγε στην Ευελπίδων και κατέθεσε τη μήνυση.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο Κώστας Βαξεβάνης, υπογράμμισε: «Αποκαλύφθηκε χθες πως η επίσημη υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μεταφράζοντας επίσημα έγγραφα του FBI, έχει παραποιήσει στοιχειά. Έχει αφαιρέσει το όνομα του κ. Λοβέρδου στο σημείο που έπαιρνε μίζα από τη Novartis. Έχει πετάξει μία ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε πως ο κ. Φρουζής έδινε στον κ. Μανιαδάκη χρήματα και τα έδινε στους πολιτικούς και έχει αφαιρέσει και το όνομα του κ. Πατούλη.

Δεν πρόκειται απλώς για μία λαθροχειρία. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis για το ποίο δεν έχει πάρει θέση το υπουργείο Εξωτερικών για το οποίο είχε την ευθύνη για τη μεταφραστική υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε στην Εισαγγελία με τον Γιάννη τον Απατζίδη και καταθέσαμε μήνυση κατά της κυρίας μεταφράστριας αλλά και κατά παντός υπευθύνου».

«Ευχόμαστε ο ‘κάποιος’ να μην είναι η ανακρίτρια»

Επίσης, διαμήνυσε τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να βρει ποιος είναι αυτός ο «κάποιος» που έσβησε τα ονόματα και εξέφρασε την ελπίδα του να μην αποδειχτεί πως ήταν η ανακρίτρια: «Η μεταφράστρια, απαντώντας στο Documento και στην Αυγή, είπε ότι από την ίδια τα ονόματα έφυγαν κανονικά, υπονοώντας πως κάποιος άλλος τα έχει σβήσει στον δρόμο. Ευχόμαστε αυτός ο κάποιος να μην είναι η ανακρίτρια που μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως έχει κατασκευάσει κατηγορητήριο. Ας τα βρει η Δικαιοσύνη, αν πραγματικά είναι ανεξάρτητη. Γι’ αυτό κάναμε τη μήνυση».

«Το επόμενο στάδιο είναι… νοθεία στις εκλογές»

Εν κατακλείδι, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, κάνοντας μία αναδρομή στα… «αδιευκρίνιστα» ποσά του σκανδάλου Novartis τόνισε δεικτικά πως το επόμενο στάδιο είναι… νοθεία στις εκλογές: «Μετά τα αδιευκρίνιστα του Άδωνη και του Αβραμόπουλου, τα αμετάφραστα στο σκάνδαλο της Novartis από το υπουργείο Εξωτερικών. Έχουμε αποκαλύψει την προηγούμενη βδομάδα ότι έκρυψαν πράκτορα του FBI που είχε εμφανιστεί και ήθελε να καταθέσει για την υπόθεση Novartis. Έχουμε ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς. Δεν ερευνήθηκαν. Ενώ εναντίον μου έχουν υπάρξει κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Το επόμενο στάδιο που πρέπει να περιμένουμε ενδεχομένως είναι νοθεία στις εκλογές. Αν δηλαδή όλα λειτουργούν όπως λειτουργούν, χωρίς να αντιδράσουμε, το επόμενο στάδιο θα είναι νοθεία στις εκλογές».

Σε έμμεση παραδοχή ότι μπορεί να έγινε αφαίρεση αναφοράς σε έγγραφο των ΗΠΑ περί «χρηματισμού Α.Λοβέρδου» για την υπόθεση NOVARTIS προέβη το ΥΠΕΞ μετά τα όσα ήρθαν στο φως με τα πρωτότυπα έγγραφα της δικογραφίας.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο εξωτερικών ανέφερε:

«Η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταργήθηκε με το Νόμο 4781/21, δεν είχε ως γνωστόν την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων.

Το μεταφραστικό έργο εξετελείτο από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης.»

Και έτσι συνεχίζεται ο «μύλος» που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Α.Λοβέρδου και του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον εμπλοκή και της κυβέρνησης.

Live 3D Globes Visitor

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Η πρόεδρος του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας»Τζόρτζια Μελόνι και πιθανή πρωθυπουργός ετοιμάζει «μεγάλα πράγματα»

Ε.Ε : ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ....!!!! < ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ "ΕΜΕΙΣ" >

Ξεκίνησαν Συγκρούσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου .Παίρνουν φωτιά τά Βαλκάνια....!!!

ΒΑΡΕΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΗΠΑ

Δανία: καταργήθηκε ο νόμος για τον αναγκαστικό εμβολιασμό μετά από δημόσιες διαμαρτυρίες

Επιστροφή