Καθαιρείται ο υπ. Αμυνας της Βουλγαρίας γιατί χαρακτήρισε «επιχείρηση» καί όχι "πόλεμο" της Ρωσίας στην Ουκρανία


 

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πετκόφ δήλωσε σήμερα ότι θα αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Στέφαν Γιάνεφ μετά τη διστακτικότητά του να χαρακτηρίσει επιχείρηση την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, γεγονός που προκάλεσε εκκλήσεις για την απομάκρυνσή του.

Ο Πετκόφ δήλωσε ότι η κεντρώα κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να ψηφίσει για την καθαίρεση του Γιάνεφ και τότε θα προταθεί νέος υπουργός Άμυνας.
Σύμφωνα με τον Πετκόφ, όλοι οι εταίροι της συμμαχίας συμφώνησαν στην απομάκρυνση του Γιάνεφ. (όλοι οί εταίροι λέει ό Πετκόφ....!!!!)
"Ο υπουργός Άμυνας μου δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη επιχείρηση αντί της λέξης πόλεμος. Δεν μπορεί να την αποκαλείς επιχείρηση όταν χιλιάδες στρατιώτες από τη μια και από την άλλη πλευρά έχουν ήδη σκοτωθεί", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
"Το συμφέρον της Βουλγαρίας δεν βρίσκεται στο να σκύβουμε τα κεφάλια μας...Όταν βλέπουμε κάτι με το οποίο δεν συμφωνούμε, κάτι τόσο κραυγαλέο, δεν μπορούμε να σιωπούμε", είπε ο Πετκόφ.

Ο Υπουργός έκανε ανάρτηση =  στο Facebook αργά χθες το βράδυ ο Γιάνεφ έγραψε ότι ο ίδιος είναι το αντικείμενο μιας στοχευμένης επίθεσης που αποσκοπεί στην αντικατάστασή του με κάποιον, ο οποίος θα ήταν "περισσότερο ανοιχτός στη λήψη αποφάσεων που εξυπηρετούν τα ξένα συμφέροντα," κάτι το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Βουλγαρίας. (όποιος δέν εξυπηρετεί τή Νέα Τάξη...φεύγει)

Καί ή δικαιολογία τού Πετκόφ =Ο Πετκόφ απέρριψε τη δήλωση του Γιάνεφ λέγοντας ότι κανένας από τους υπουργούς του δεν έχει δικαίωμα "στην δική του εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα μέσω Facebook", ούτε να θεωρεί ότι η παραμονή του στο αξίωμά του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Επιστροφή