Ο Κ.Μητσοτάκης «τελείωσε» τα μισά προηγμένα όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επειδή είναι ρωσικά...


 

Ο Κ.Μητσοτάκης έσβησε μονοκονδυλιά τα μισά από τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας αλλά και των μονάδων ταχείας επέμβασης, των αντιαρματικών όπλων και πολλών άλλων επειδή είναι ρωσικά.

Σε μια τοποθέτηση η οποία είναι δύσκολο να την αντιληφθεί κανείς αν δεν την δει με το πρίσμα του σφοδρού "αντιρώσου" ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε ουσιαστικά την αποστρατεία των προηγμένων ρωσικών συστημάτων γιατί.. έτσι θέλει.
Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στην τηλεόραση του Alpha σε απάντηση για το μέλλον των ρωσικών οπλικών συστημάτων δήλωσε:
*Αντώνης Σρόιτερ*: Κύριε Πρόεδρε, έχουμε μία σειρά από ρωσικά αμυντικά συστήματα στη χώρα και ήθελα να ρωτήσω αν σας έχουν ήδη εκθέσει τις ανησυχίες τους οι άνθρωποι στο στρατό για τα ανταλλακτικά σε αυτά τα συστήματα. Έχουμε αντιαεροπορικούς πυραύλους, έχουμε τους S-300, έχουμε διάφορα πράγματα στο στρατό μας τα οποία είναι ρωσικής προέλευσης. Προφανώς θα χρειαζόμαστε ανταλλακτικά για αυτά.
Το λέω αυτό μήπως, ήδη, υπάρχει μία σκέψη να πάμε σε αναθεώρηση των στρατιωτικών μας εξοπλισμών στο ένα κομμάτι, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε αυτές τις ελλείψεις που ίσως προκύψουν.
*Κυριάκος Μητσοτάκης*: Αποτελούν επιλογές άλλων δεκαετιών, περασμένων δεκαετιών. Η χώρα δεν προτίθεται να αγοράσει κανένα αμυντικό σύστημα από τη Ρωσία. Θα διαχειριστούμε την πραγματικότητα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν είναι όμως αμυντικά συστήματα τα οποία είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα.
Αυτό σημαίνει ότι βάζει στο ράφι την μισή αεράμυνα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με πρώτα και κυρίαρχα τα S-300PMU-1 που διατηρεί η ΠΑ, τα πιο σύγχρονα συστήματα τύπου SHORADS που προστατεύουν το Δ' ΣΣ, δηλαδή τα Tor-M1 και την ραχοκοκαλιά αεράμυνας των SHORADS της AΣΔΕΝ, δηλαδή τα SA-8 OSA-AK/AKM.
Επίσης σημαίνει ότι βάζει στο ράφι και τις ταχείες αποβατικές ενέργειες που αντιπροσωπεύουν τα αερόστρωμνα τύπου Zubr δύο από τα οποία είναι ενταγμένα για την ταχεία ενίσχυση της ΑΣΔΕΝ.
Τέλος στα συστήματα του ΕΣ όπως τα ρουκετοβόλα RM-70 (εκ των οποίων ήδη φορτίο ρουκετών στάλθηκε στους Ουκρανούς), τα αντιαρματικά μεγάλου βεληνεκούς, και μιλάμε για τα φονικά KORNET και τα παλαιότερα Fagot αλλά και τα ρ/κ ZSU-23 που αποτελούν την αντιαποβατική μαζική γροθιά στην ΑΣΔΕΝ και παρέχουν πυρά υποστήριξης από τα τάγματα προκαλύψεως στον ηπειρωτικό χώρο.
Αυτό πόσο υπεύθυνο είναι; Ψύχραιμα ρωτάμε.

 

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Επιστροφή