Το BBC: «Ξεπλένει» τους Ουκρανούς νεοναζί


 

Το BBC αναλύει τους στόχους του Β.Πούτιν στη Ρωσία και διαδίδει ψευδές ειδήσεις «Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του Β.Πούτιν» λέει

Μέχρι και «ξέπλυμα» των νεοναζί του Τάγματος Αζόφ και των υπολοίπων παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Ουκρανία περιλαμβάνει η ανάλυση του βρετανικού BBC για την επέμβαση της Ρωσίας. 
Το BBC υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί περί «αποναζιστικοποίηση» της Ρωσία είναι… «αβάσιμοι», παρόλο που όλες οι εικόνες που μεταδίδονται και τώρα από την Ουκρανία μας διαβεβαιώνουν για το αντίθετο. (Δείτε εδώ τι βρέθηκε στο σπίτι του ηγέτη του Δεξιού Τομέα).
Οι ρωσικές αρχές σε συνεργασία με τους Ρωσόφωνους αυτονομιστές ανακάλυψαν την κατοικία ενός εκ των ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», που μαζί με το «Τάγμα Αζόφ» κατέσφαζαν επί 8 χρόνια ρωσικούς πληθυσμούς στην Ουκρανία.

The house of a neo-Nazi leader discovered in Berdyansk, Ukraine.mp4 from thedynami on Vimeo.

Το ίδιο ΜΜΕ επίσης ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει αλλάξει σχέδιο και πλέον έχει ως στόχο την απελευθέρωση του Ντονμπάς λόγω… της «ισχυρής αντίστασης των Ουκρανών».

Αναλυτικά το δημοσίευμα του BBC

Ποιος ήταν ο στόχος του Πούτιν;

Ο αρχικός στόχος του Ρώσου ηγέτη ήταν να επέμβει στην Ουκρανία και να καθαιρέσει την κυβέρνησή της, τερματίζοντας οριστικά την επιθυμία της να ενταχθεί στη δυτική αμυντική συμμαχία ΝΑΤΟ. Αλλά η στρατιωτική επιχείρηση έχει βαλτώσει και ο Πούτιν φαίνεται να έχει μειώσει τις φιλοδοξίες του.

Ξεκινώντας την επέμβαση στις 24 Φεβρουαρίου είπε στον ρωσικό λαό ότι στόχος του ήταν να «αποστρατιωτικοποιήσει και να αποναζιστικοποιήσει την Ουκρανία», να προστατεύσει τους ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε αυτό που αποκάλεσε οκτώ χρόνια εκφοβισμού και γενοκτονίας από την κυβέρνηση της Ουκρανίας. «Δεν είναι το σχέδιό μας να καταλάβουμε το ουκρανικό έδαφος. Δεν σκοπεύουμε να επιβάλουμε τίποτα σε κανέναν με τη βία», επέμενε. 

Οι ισχυρισμοί περί Ναζί και γενοκτονίας στην Ουκρανία ήταν εντελώς αβάσιμοι, αλλά ήταν σαφές ότι η Ρωσία το έβλεπε αυτό ως μια κομβική στιγμή. «Το μέλλον της Ρωσίας και η μελλοντική της θέση στον κόσμο διακυβεύονται», δήλωσε ο επικεφαλής των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν.

Ο ρωσικός στρατός είχε στόχο να σαρώσει στην πρωτεύουσα Κίεβο, μπαίνοντας από τη Λευκορωσία στα βόρεια, καθώς και από τα νότια και τα ανατολικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε κάνει λόγο για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από την καταπίεση, ενώ ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι «ο εχθρός με έχει ορίσει ως νούμερο 1 στόχο, η οικογένειά μου είναι ο στόχος νούμερο 2».

Όμως η σκληρή αντίσταση της Ουκρανίας προκάλεσε μεγάλες απώλειες και, σε ορισμένες περιοχές, οδήγησε τις ρωσικές δυνάμεις πίσω.

Έχει αλλάξει ο Πούτιν τους στόχους του;

Η Ρωσία δήλωσε, μετά τις συνομιλίες χθες, ότι θα μειώσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις γύρω από την πρωτεύουσα και γύρω από την πόλη Τσερνίχιβ.

Επίσης, φαίνεται να έχει μειώσει τις φιλοδοξίες της, ισχυριζόμενη ότι «γενικά έχει επιτύχει» τους στόχους της πρώτης φάσης της επέμβασης και γι’ αυτό μειώνει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας.

Όμως ο πόλεμος συνεχίζεται στα ανατολικά και τα νότια, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν χερσαίο διάδρομο κατά μήκος της νότιας ακτής, ανατολικά από την Κριμαία μέχρι τα ρωσικά σύνορα.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, η Ρωσία δήλωσε ότι ο κύριος στόχος της ήταν η «απελευθέρωση του Ντονμπάς», αναφερόμενη σε γενικές γραμμές στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, Λουχάνσκ και Ντόνετσκ.

Αλλά πέρα από τους στρατιωτικούς του στόχους, το ευρύτερο αίτημα του Προέδρου Πούτιν είναι να διασφαλίσει τη μελλοντική ουδετερότητα της Ουκρανίας.

www.pron

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Sadhguru στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Θέλω λιγότερες ψυχές στον πλανήτη» (βίντεο)

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

ΗΑΕ: «Έρχεται το τέλος του δολαρίου και ένα νέο διεθνές οικονομικό σύστημα»

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ = ΤΑ «ΕΜΒΟΛΙΑ»-FRANKENSTEIN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ......

Η πρόεδρος του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας»Τζόρτζια Μελόνι και πιθανή πρωθυπουργός ετοιμάζει «μεγάλα πράγματα»

Κραυγή αγωνίας από τους αμάχους που η Δύση κάνει πως δεν «βλέπει»

Αποκάλυψη: Δικαιολογίες «Η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα μιλήσουν οι νεοναζί του Αζόφ »

Επιστροφή