Ταλιμπάν: Ο πόλεμος με την Αμερική «θα συνεχιστεί» εάν ο Μπάιντεν καταργήσει την ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ


 Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε στον Khaama Press του Αφγανιστάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη ότι ο «πόλεμος της τρομοκρατικής οργάνωσης ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχιστεί… έως ότου φύγουν από το Αφγανιστάν» εάν ο Τζο Μπάιντεν αποτρέψει τις προσπάθειες του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη χώρα.

 Ο Τραμπ ξεκίνησε συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένων τόσο των Ταλιμπάν όσο και της νόμιμης κυβέρνησης του Αφγανιστάν φέτος για να καταλήξει σε συμφωνία που θα είχε ως αποτέλεσμα το τέλος της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα. Το Αφγανιστάν είναι ο μεγαλύτερος πόλεμος της Αμερικής, που ξεκίνησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ζητήσει διαβεβαιώσεις από τους Ταλιμπάν ότι δεν θα φιλοξενήσει τρομοκράτες που επιδιώκουν να βλάψουν τα αμερικανικά συμφέροντα - όπως οι αρχιτέκτονες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, η Αλ Κάιντα - σε αντάλλαγμα για την Αμερική να μην συνεχίσει να επιτίθεται στην τζιχαντιστική ομάδα.

Οι απώλειες πολιτών στο Αφγανιστάν μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε οκτώ χρόνια το 2020, καθώς προχώρησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Ντόχα του Κατάρ - όπου εδρεύουν τα πολιτικά γραφεία των Ταλιμπάν. Οι επιθέσεις στα αμερικανικά στρατεύματα έχουν επίσης μειωθεί, αν και οι Ταλιμπάν έχουν γίνει πιο παραγωγικοί στην επίθεση στον αφγανικό στρατό.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει την πλήρη απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν αναφέρεται ως «προτεραιότητα» στον ιστότοπο της διοίκησης του Μπάιντεν ή είναι οποιοδήποτε άλλο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Mohammad Naeem Wardak είπε στον Khaama Press ότι δεν προβλέπει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αλλάξουν υπό τον Μπάιντεν, αλλά ότι οι Ταλιμπάν ήταν προετοιμασμένοι σε περίπτωση που το έκαναν.

«Η ειρηνευτική συμφωνία ήταν μια μεγάλη αλλαγή και σταμάτησε τον πόλεμο, δεν ήταν με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε στο κατάστημα. «Πιστεύουμε ότι η διοίκηση του Μπάιντεν θα σεβαστεί αυτήν τη συμφωνία. αλλά αν η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν αποδεχτεί αυτήν τη συμφωνία, ο πόλεμος μας εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχιστεί και θα συνεχιστεί μέχρι να φύγουν από το Αφγανιστάν. "

Ο Γουάρντακ δεν ανέφερε ότι περίμενε ότι οι ειρηνευτικές συμφωνίες θα οδηγήσουν σε οποιαδήποτε παραγωγική σχέση με την αφγανική κυβέρνηση σύντομα. Οι Ταλιμπάν θεωρούν τον εαυτό του τη νόμιμη κυβέρνηση του Αφγανιστάν, όχι την προεδρία στην Καμπούλ, και επισήμως αναφέρεται ως «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν». Το Αφγανιστάν είναι τεχνικά μια ισλαμική δημοκρατία.

"Καταλήξαμε σε συμφωνία μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιλυθεί το ζήτημα μεταξύ των Αφγανών, επειδή ο πόλεμος στη χώρα συνεχίζεται για 20 χρόνια", δήλωσε ο Wardak.

Ο Γουάρντακ έκανε επίσης περίεργους ισχυρισμούς για τον υποτιθέμενο προοδευτισμό των Ταλιμπάν.

«Πριν από είκοσι χρόνια, οι Ταλιμπάν έδωσαν στους ανθρώπους τα δικαιώματά τους. Κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των Ταλιμπάν, οι γυναίκες εκπαιδεύτηκαν και υπηρέτησαν στην αστυνομική δύναμη. Οι Ταλιμπάν είναι ακόμα έτοιμοι να δώσουν στις γυναίκες τα δικαιώματά τους βάσει του ισλαμικού νόμου, αλλά μόνο όταν το ισλαμικό σύστημα καθιερωθεί », ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος.

Στην πραγματικότητα, οι Ταλιμπάν εφάρμοσαν βάναυση τζιχαντιστικούς κανόνες που εμπόδισαν τις γυναίκες να λειτουργούν ως ανθρώπινα όντα στην κοινωνία, στερώντας τους σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα να δείξουν τα πρόσωπά τους, σε εκπαίδευση ή σε περιουσία.

«Η επίθεση στο καθεστώς των γυναικών ξεκίνησε αμέσως μετά την εξουσία των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Οι Ταλιμπάν έκλεισαν το γυναικείο πανεπιστήμιο και ανάγκασαν σχεδόν όλες τις γυναίκες να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, κλείνοντας μια σημαντική πηγή ταλέντου και εμπειρογνωμοσύνης για τη χώρα », ανέφερε λεπτομερώς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2001.« Περιορίζει την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη για γυναίκες, βίαια επέβαλε έναν περιοριστικό ενδυματολογικό κώδικα και περιόρισε την ικανότητα των γυναικών να μετακινούνται στην πόλη. "

«Οι Ταλιμπάν διέπραξαν τρομερές πράξεις βίας κατά των γυναικών, όπως βιασμούς, απαγωγές και καταναγκαστικούς γάμους. Ορισμένες οικογένειες κατέφυγαν στο να στείλουν τις κόρες τους στο Πακιστάν ή το Ιράν για να τις προστατεύσουν », σημείωσε η έκθεση.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν διαμαρτυρήθηκε την Παρασκευή ότι οι Ταλιμπάν αύξησαν δραματικά τις επιθέσεις κατά των αφγανικών δυνάμεων την περασμένη εβδομάδα. επίθεση σε 23 από τις επαρχίες του έθνους την τελευταία ημέρα.

«Οι Ταλιμπάν έχουν διατηρήσει τη βία πολύ υψηλή, κάτι που είναι αντίθετο με τη βούληση του λαού του Αφγανιστάν, αλλά μέλη των αφγανικών εθνικών δυνάμεων ασφαλείας και άμυνας ανταποκρίνονται σκληρά σε όλες αυτές τις επιθέσεις για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους και την ασφάλεια του λαού», δήλωσε ο Fawad. Ο Aman, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, δήλωσε την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Τολό.

Ένας στρατιωτικός αναλυτής, Assadullah Sikandar, είπε στο Τολό ότι οι Ταλιμπάν «κλιμάκωσαν το επίπεδο βίας για να κερδίσουν πόντους κατά την άποψη της ειρηνευτικής διαδικασίας».

Ενώ οι επιθέσεις εναντίον του αφγανικού στρατού έχουν αυξηθεί, οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων έχουν μειωθεί, όπως και οι αμάχοι. Η αποστολή βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) δημοσίευσε μια έκθεση τον Οκτώβριο, διαπιστώνοντας πτώση κατά 30% των αμάχων σε σύγκριση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 με τους πρώτους εννέα μήνες του 2019. Συγκρίνοντας ολόκληρη τη δεκαετία, οι αριθμοί ήταν οι χαμηλότεροι από τό  2012

Ενώ τα θύματα αμάχων που προκλήθηκαν από τους Ταλιμπάν μειώθηκαν κατά 32%, τα θύματα αμάχων που προκλήθηκαν από τον αφγανικό στρατό αυξήθηκαν κατά 70% μεταξύ 2019 και 2020.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων σε 2.500 έως τον Ιανουάριο του 2021, υπερασπιζόταν αυτήν την εβδομάδα ένας υπουργός Εξωτερικών κ. Μάικ Πομπέο, ο οποίος έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν πολύ σαφής ότι πρόκειται να προστατεύσουμε και να προστατεύσουμε την πατρίδα, αλλά δεν πρόκειται να βλάψουμε τους νεαρούς άνδρες και τις γυναίκες μας όταν δεν προσφέρει πραγματικά οφέλη για την ασφάλεια για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τους συμμάχους,»Pompeo , δήλωσε σε συνέντευξή του Fox News. «Έχουμε τη στάση δύναμης σήμερα. Θα το διατηρήσουμε σωστό. Θα επιστρέψουμε τα στρατεύματά μας όταν μπορούμε και θα κάνουμε τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. "

Ο Μπάιντεν υπαινίχθηκε ότι δεν θα υποστηρίξει την πλήρη απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, το οποίο ο Τραμπ δήλωσε ανοιχτά ότι εργάζεται ως τελικός στόχος.

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε ειδική ικανότητα για να συντονιστούμε με τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο.

 Frances Martel  www.breitbart.com/

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Επιστροφή