ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ "ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ" , ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

 


Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί κατηγορείται ότι απειλεί τον Πρόεδρο Τραμπ με δολοφονία σε ομιλία που έδωσε αυτή την περασμένη εβδομάδα πριν από την επέτειο ενός έτους από τη δολοφονία του δημοφιλούς Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι στις 3 Ιανουαρίου 2020 στη Βαγδάτη.

Όλα φαίνεται να βασίζονται σε εσφαλμένη μετάφραση από τα λόγια του Φάρσι της Ρουχάν, ενώ μίλησε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη. Σε ένα ευρέως διαδεδομένο άρθρο, οι Washington Times  ανέφεραν ότι ο Ιρανός πρόεδρος είπε, "Ο Τραμπ σύντομα θα πεθάνει". Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν μια σαφής απειλή για το θάνατο , δεδομένου ότι ο Ρουχανί έκανε σύγκριση με τον θάνατο του Σαντάμ Χουσεΐν. 

Όμως, οι ηγέτες του Ιράν το επικρίνουν τώρα ως περισσότερο «αντι-Ιρανική μισαλλοδοξία» που έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώσει τις εντάσεις ως πρόσχημα για προληπτική στρατιωτική δράση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Η Τεχεράνη χαρακτήρισε την  έκθεση The Washington Times  σκόπιμη εσφαλμένη μετάφραση που βασίζεται σε «ψεύτικες ειδήσεις». 

"Η δειλία στη δολοφονία ξένων ηγετών είναι εμπορικό σήμα ΗΠΑ-Ισραήλ. ΟΧΙ Ιράν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σάββατο Κατιτζάντε, το απόγευμα της Παρασκευής, αρνούμενος αυστηρά όλες τις κατηγορίες για ιρανικό σχέδιο να στοχεύσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. 

"Το @WashTimes θα πρέπει να γνωρίζει καλύτερα από το να δημοσιεύει το #FakeNews και να διαδίδει αντι-Ιρανική μισαλλοδοξία - παρόλο που έχει εμφανίσει περιεχόμενο που ΚΑΝΕΤΑΙ από την παράνομη τρομοκρατική λατρεία MeK", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. "Οι αναγνώστες σου αξίζουν καλύτερα!"

Αυτή η «παρεξήγηση» έρχεται μετά από περασμένες εβδομάδες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ιράν, ορκισμένος μελλοντική «εκδίκηση» για τη δολοφονία του στρατηγού Soleimani, ο οποίος ηγήθηκε της ελίτ της δύναμης Quds του Ισλαμικού Επαναστατικού Σώματος Φρουράς (IRGC). 

Δείτε πώς τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν (πιθανώς σωστά) τις λέξεις του Ρουχάνι μεταφρασμένες στα Αγγλικά : 

Σε ομιλία του σε υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, ο Ρουχάνι είπε: " Το είπα μια φορά και το επαναλαμβάνω, ο Τραμπ ήταν σαν τον Σαντάμ . Ο Σαντάμ επέβαλε οκτώ χρόνια πολέμου εναντίον μας και ανατράπηκε, και ο Τραμπ επέβαλε τρία χρόνια οικονομικού πολέμου εναντίον μας και θα ανατραπεί τις επόμενες εβδομάδες, όχι μόνο από το γραφείο αλλά και από την [πολιτική] ζωή ».

"Ένα από τα αποτελέσματα της ηλίθιας και ταπεινωτικής πράξης δολοφονίας του μάρτυρα Soleimani ήταν ότι ο Τραμπισμός τελείωσε και σε λίγες μέρες, η εντολή αυτού του φόνου πλησιάζει και θα πέσει στο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας ", πρόσθεσε ο Ρουχάνι.

 

πηγη 

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Αποφασισμένοι πλέον οί Ρώσοι νά ισοπεδώσουν όλες τίς Στρατιωτικές Υποδομές τών Ουκρανών

Στέλνουν ¨οπλα( βίντεο) στό Ουκρανικό καθεστώς μέσω"πολιτικών πτήσεων".....!!!!!

Η πίστη του στα εμβόλια δεν τον δικαίωσε. Πέθανε από Covit ό 3πλά εμβολιασμένος Γ.Κυριόπουλος

Πορεία διαμαρτυρίας για την πολεμική κατά της Ρωσίας από Έλληνες σήμερα

Επιστροφή