Επιστρέφει η ηρεμία στα νεοσύστατα σύνορα του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ με την Ουκρανία


Καταλυτική φαίνεται ότι ήταν σε στρατιωτικό επίπεδο η αναγνώριση από τον Β.Πούτιν των νέων δημοκρατιών που αποσχίστηκαν από την Ουκρανία το 2014, των Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ: Πέρα από ελάχιστα μικροεπεισόδια ανταλλαγής πυροβολισμών ηρεμία επικρατεί σε όλη την μεθοριακή γραμμή Ρωσίας- Ουκρανίας και κυρίως στα σύνορα των δύο δημοκρατιών με την Ουκρανία.
Στα σύνορα των δύο δημοκρατιών έχουν αναπτυχθεί εκτός από τις πολιτοφυλακές των Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ και ρωσικές δυνάμεις οι οποίες εγκαθιστούν ραντάρ ελέγχου/επιτήρησης εδάφους προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο παραστρατιωτικών ναζιστικών ομάδων που τις προηγούμενες μέρες είχαν προκαλέσει επεισόδια σε βάρος ρωσόφωνων.
Η ρωσική πλευρά έχει αναπτύξει αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης τύπου Beriev A-50 (βασίζονται σε αεροσκάφος Il-76) τόσο στα σύνορα στα Βόρεια της Ουκρανίας εντός του λευκορωσικού εναέριου χώρου όσο και στον εναέριο των δύο δημοκρατιών προκειμένου να παρακολουθεί την κίνηση τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος καθώς τα συγκεκρυμένα ιπτάμενα ραντάρ έχουν ικανότητα εντοπισμού οχημάτων μεγέθους τζιπ σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από το σημείου που ίπταται.

Ταυτόχρονα έχει αρχίσει η επιστροφή στις εστίες τους, οι οι περίπου 50.000 γυναίκες και παιδιά που απομακρύνθηκαν τις προηγούμενες ημέρες προς την ρωσική επικράτεια λόγω φόβου της ουκρανικής εισβολής.  

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Επιστροφή