Σαρώθηκαν τα τουρκικά UAV Bayraktar TB2 από πυραύλους Iskanter-E στην ουκρανική ΑΒ Νικολάγιεφ - Κάηκαν στο έδαφος (upd)


Τα τουρκικής κατασκευής UAV Bayraktar TB2 που είχε προλάβει να παραλάβει η Ουκρανία και κτυπούσαν αμάχους σε Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ,  καταστράφηκαν σχεδόν όλα στην Αεροπορική Βάση (ΑΒ) του Νικολάγιεφ στην Ουκρανία, μετά από πλήγματα που δέχθηκε από ρωσικούς πυραύλους Iskanter-E.

Περίπου 18 UAV Bayraktar TB2 καταστράφηκαν (από τα 24 που είχαν παραγγελθεί) μαζί με την βάση συντήρησής τους. Έδειξαν και τον «μόνο δρόμο» για αποτελεσματική εξουδετέρωση των UAV Bayraktar TB2, αλλά και όλων των UAV: Στο έδαφος με προληπτική επίθεση.

Δεν είναι τυχαίο ότι η βάση κτυπήθηκε και εξαερώθηκε ενωρίς το πρωί με το πρώτο κύμα ρωσικών βομβαρδισμών. 

Όπως αναφέρουν πηγές του ρωσικού Στρατού έχουν κτυπηθεί «όλες οι βάσεις στην ουκρανική περίμετρο και έχουν εξοντωθεί πολλές νεοναζιστικές ομάδες που επιχείρησαν να αντισταθούν».
Η Οδησσός βάλλεται από την πλευρά της Υπερδνειστερίας με βολές πυροβολικού και ρουκετοβόλων και αυτό έχει αιφνιδιάσει τους Ουκρανούς στρατηγούς. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία απόβαση, αλλά έχουν ισοπεδωθεί όλες οι αποθήκες πυρομαχικών και τα κέντρα ελέγχου της ναυσιπλοΐας στην δυτική Μαύρη Θάλασσα.

Βομβαρδίζουν αμάχους οι Ουκρανοί
Μονάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που καλύπτουν τις υποχωρούσες μονάδες της 95ης αεροπορικής στρατιωτικής ταξιαρχίας, βάλλουν σκόπιμα κατά κατοικημένων περιοχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ» αναφέρει ανακοίνωση της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Κάτι που επιβεβαιώνει τις φοβίες των Ρώσων ότι οι Ουκρανοί θα χτυπήσουν άμαχο πληθυσμό και πιθανότατα γι' αυτό υπήρξε η άμεση αντίδραση από τη Μόσχα με νέο σφυροκόπημα κατά στρατιωτικών θέσεων του Κιέβου. Περισσότεροι από 40 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της ρωσικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.
Τις πληροφορίες τις μεταδίδει το SkyNews το οποίο τονίζει ότι προέρχονται απευθείας από την ουκρανική κυβέρνηση και σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες. 
«Γνωρίζω ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες τραυματιστεί και γίνεται λόγος για γύρω στους δέκα νεκρούς αμάχους» σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, εξήγησε.

 Η Ρωσία πέρασε στην αντεπίθεση για να σταματήσει την προκλητικότητα του Κιέβου
Η απειλή της ασφάλειας των ρωσόφωνων της Ουκρανίας ήταν το μοναδικό στοιχείο, όπως είχε καταγράψει το pronews.gr σε άρθρο του εκδότη του Α.Β.Γκουριώτη, που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία της άμεσης ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία και αυτό συνέβη τελικά: 
Το Κίεβο θεωρώντας ότι η αιτία της απόσχισης του Λουγκάνσκ και του Ντόνιετσκ ήταν η ύπαρξη ρωσόφωνων πληθυσμών είχε ξεκινήσει προγκρόμ εναντίον τους.
 Με σχετική ανακοίνωσή του ο Β.Πούτιν επιβεβαίωσε την αιτία της ρωσικής επέμβασης.

Ακόμα και σήμερα, δύο ουκρανικά μαχητικά Su-24 κατευθύνθηκαν για να βομβαρδίσουν περιοχές αμάχων στο Λουγκάνσκ, αλλά καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα!

Τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στους οικισμούς Σμελόε και Στεπόβογιε. Ο Β.Πούτιν όντως δεν σταμάτησε να προσπαθήσει «να διορθώσει το λάθος του ΝΑΤΟ με την άκρατη και άκριτη επέκταση προς Ανατολάς».

Είναι αδύνατο να δεις ό,τι γίνεται εκεί (σ.σ. στο Ντονμπάς) χωρίς συμπόνια. Ήταν απλώς αδύνατο να τα αντέξεις όλα αυτά, ήταν απαραίτητο να σταματήσει αμέσως αυτός ο εφιάλτης, η γενοκτονία ενάντια σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν εκεί, που βασίζονται μόνο στη Ρωσία, ελπίζουν μόνο σε εμάς» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Ήταν αυτές οι φιλοδοξίες, αυτά τα αισθήματα και ο πόνος των ανθρώπων που έγιναν για εμάς το κύριο κίνητρο για να λάβουμε αποφάσεις για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών στο Ντονμπάς» τόνισε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος.
 

Σχόλια

(Εδώ Κλίκ)*** Επιλέξτε αναρτήσεις ανά Εβδομάδα*** (κλίκ εδώ)

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.......!!!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.....!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ TV ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,,,????

Το Πεκίνο «αδειάζει» τον αεροπορικό χώρο στα Στενά- Συγκεντρώνονται δυνάμεις Ακυρώνει ή αναπροσαρμόζει πτήσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν

Μπήκαν στις σήραγγες του Azovstal Τσετσένοι (βίντεο) «Δόθηκε εντολή να καθαριστεί πλήρως η Μαριούπολη»

Μ.Ζαχάροβα: «Εξαφανίστηκε Αμερικανός δημοσιογράφος στο Χάρκοβο επειδή αποκάλυπτε τις ωμότητες των Ουκρανών νεοναζί»

Ο Πρόξενος κ. Ανδρουλάκης δέν είδε ,καί δέν άκουσε ..Τίποτα..; ;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....!!!!!

Επιστροφή